EXCLUSIV – Investiție de 5 milioane de lei în Maramureș, într-o hală de produse finite necesare în domeniul construcţiilor

0
3879

INVESTIȚIE – HALĂ DE PRODUCȚIE. Firma Cadima SRL, înregistrată în Baia Mare și care activează în domeniul exploatării forestiere, fiind controlată de Ionel Rogoz și Vasile Bontea (asociați în părți egale – ambii antreprenori sunt originari din Băița de Sub Codru și mai dețin firma Agro Forest Băița), demarează o nouă investiție, estimată la circa 4 milioane de lei (exact: 4.950.000 lei, sumă care include TVA), care se va materializa prin edificarea și dotarea unei unităţi de prelucrare a buştenilor până la produse finite utilizate în construcții.

 

Hala va fi edificată în satul Ariniș, unde firma deține și un gater, și va fi localizată pe strada Gării, în vecinătate cu gara din Ariniș și în apropierea traseului drumului judeţean DJ182B – Ariniş – Mânău, pe un teren cu o suprafață de circa 4.000 mp, aflat în proprietatea firmei, într-o zonă destinată pentru unităţi economice de producţie, servicii și depozitare.

 

Firma vrea să finalizeze și să dea în funcțiune noul obiectiv economic până la finalul anului 2024, lucrările urmând să fie executate în doar 6 luni, în perioada iunie-decembrie, după obținerea autorizației finale. În acest moment proiectul investițional este introdus pe circuitul pre-execuțional. Unitatea va fi amplasată chiar lângă gaterul funcțional al firmei.

 

În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 9,05 milioane de lei și un profit net de 315.280 lei, realizat cu 13 angajați, dar și datorii de 1,91 milioane de lei.

Unitatea de producție a fost proiectată cu spații de depozitare a buștenilor, prelucrarea acestora (decojire, uscare, prelucrare, finisare, depozitare) și proprietarii au anunțat că din cadrul personalului vor face parte şi persoane cu dizabilități, implicit hala va fi edificată cu facilități funcționale pentru acestea. Noua unitate de producție a cherestelei destinate domeniului construcțiilor va avea o capacitate de prelucrare de 1.700 mc materie primă/lună.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here