EXCLUSIV – Investiție de 1,4 milioane de lei: cvintuplul fost deputat de Maramureș Mircea Man, acum vicepreședinte ANRE, împreună cu familia, își face supermarket în Târgu Lăpuș

0
7283

INVESTIȚIE – RETAIL. Mircea Man (61 de ani), de cinci ori deputat de Maramureș în Parlamentul României (în mandatele 1990-1992, 1992-1996, 2000-2004, 2004-2008, 2012-2016), fost președinte al Consiliului Județean (în perioada 2008-2012), acum vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), împreună cu fiul și cu nora sa, au intrat în faza pre-execuțională cu proiect de 1,4 milioane de lei care vizează construirea unui supermarket de circa 1.300 mp în Târgu Lăpuș, pe un teren care îl au în proprietate.

 

Mai exact, o parte a terenului de peste 6.000 mp pe care urmează să se implementeze proiectul investițional, localizat pe strada Petru Rareș nr. 15, îi aparține lui Mircea Man prin firma Agrotransport SA (unde deținea în nume personal 45% din acțiuni, dar împreună cu fratele său concentra 70% din acțiunile societății – societatea fost dizolvată judiciar în aprilie 2023), iar o parte a terenului îi aparține fiului său, Bogdan Mircea Man (35 de ani, care este și asociat în Techtext – fabrica de textile medicale – cu Mihai Filip, fiul lui Ioan Filip, patronul producătorului de mobilier Taparo, dar și în alte 5 firme) și soției acestuia.

 

Mircea Man a devenit acționar la firma Agrotransport SA Baia Mare, cumpărând acțiunile de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pe RASDAQ (fosta bursă electronică de valori mobiliare apărută odată cu privatizarea în masă, pentru că pachetele legislative ale celebrelor «cuponiade» obligau orice firmă care intra în programul de privatizare să se listeze la Bursă, și care în 2005 a fuzionat cu Bursa de Valori București).

 

Proiectul, care prevede construirea unui magazin pentru desfacerea mărfurilor alimentare şi nealimentare de uz casnic, cu carmangerie, amenajat exterior cu spații carosabile, pietonale și spații verzi, urmează să fie implementat în cel mult 2 ani, în primă fază urmând să fie demolate cele 4 construcții de pe amplasamentul respectiv (sediul administrativ P+1+M, două hale și o anexă).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here