EXCLUSIV – În Maramureș, Armata a preluat de la Jandarmerie paza a două obiective strategice din Baia Mare

0
9601

SITUAȚIE DE URGENȚĂ. Militarii UM 01354 Baia Mare (unitate militară comandată de lt. col. Ioan Alexandru Orban) au preluat de la Jandarmeria Maramureș (titulatura completă este Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş) paza a două obiective strategice, ambele situate în municipiul reședință de județ.

 

Cele două obiective strategice care, pe parcursul situației de urgență, sunt păzite de armată sunt Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Maramureș (situată în Baia Mare, pe Bulevardul București nr. 26) și Palatul de Justiție (clădire care adăpostește Tribunalul Maramureș și Judecătoria Baia Mare, situată în Baia Mare, pe Bulevardul Republicii nr. 2A).

 

Conform legii, prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă, coordonarea la nivel naţional a acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite revine Ministerului Afacerilor Interne, iar Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin, militarii fiind pregătiți să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here