EVENIMENT – Lansarea în Maramureș a unei cărți de istorie modernă care dezvăluie detalii despre nucleul dur al Revoluției din Basarabia, purtată pentru menținerea alfabetului latin în Republica Moldova

0
172

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ. Miercuri, 15 noiembrie 2023, de la ora 13.00, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, are loc lansarea în Maramureș a cărții de istorie modernă „Călărașii și renașterea națională” a scriitoarei Eugenia Bulat, publicată în 2021, la Chișinău (Republica Moldova). Moderatorul evenimentului este prof. dr. Teodor Ardelean, iar prezentatorul cărții este istoricul Viorel Ciubotă.

 

Pasionații de istorie și politică vor descoperi detalii nespuse până la această carte despre nucleul dur al Revoluției din Basarabia, pornit din raionul Călărași. Este o carte nu doar povestită, ci chiar traită de părinții scriitoarei, Eugenia și Valeriu Bulat, alături de camarazii lor de luptă. Totul pentru alfabet latin în Republica Moldova, pentru detașarea de URSS și pentru conturarea unei adevărate democrații în Basarabia.

 

Într-un volum de peste 600 de pagini autoarea și-a adunat toate amintirile despre începuturile renașterii naționale din anii 1980-1990, participantă activă și în multe cazuri animatoarea cărora a fost, Călărașii fiind unul dintre centrele importante ale trezirii românismului în Basarabia.

 

* Foto: @radiochisinau.md



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here