EVENIMENT – La Baia Sprie, vernisajul expoziției temporare de pictură, sculptură și grafică „Medio Monte – spiritul locului în repere identitare”

0
160

VERNISAJ – ARTĂ. Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 14.00, la sediul Casei de Cultură din Baia Sprie (str. Piața Libertății nr. 1), va avea loc vernisajul expoziției temporare «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în colaborare cu Primăria Orașului Baia Sprie și Asociația „E Ceva Bine” – București.

 

Expoziția este curatoriată de Diana Robescu, curator în cadrul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», și face parte din proiectul „Drumul binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România”, care are ca scop celebrarea a 10 ani de la declararea Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România.

 

Lucrările de pictură, sculptură și grafică incluse în expoziția «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», ilustrează frumusețea cadrelor naturale din Baia Sprie și împrejurimi și relația afectivă dintre oameni, locuri și monumente ca elemente care s-au influențat reciproc de-a lungul timpului.

 

Vernisajul va fi completat de un recital de violă și pian susținut de Daniel Breban și Alexandra Pușcaș, elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare, precum și de muzică populară și religioasă interpretată de Măriuca Verdeș.

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, luni și joi între orele 9-18, marți și miercuri între orele 8-16, iar vineri între orele 8-14. Accesul se realizează pe bază de bilet gratuit.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here