DECIZIE – Judecătorul Dina Bontea va fi numită cu un mandat de 3 ani în conducerea instanței municipale din Baia Mare

0
494

MAGISTRAȚI – MARAMUREȘ. Judecătorul Dina Bontea, care a fost delegată în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Baia Mare din 16 decembrie 2022, va fi numită în funcție, cu un mandat de 3 ani (și posibilitatea prelungirii acestuia, prin reînvestire, o singură dată, pentru o perioadă de încă 3 ani).

 

Conform legii, numirea judecătorilor în funcţia de vicepreşedinte la o judecătorie (în cazul de față), se face la propunerea preşedintelui instanţei (judecător Alina Dana Nechita, în acest caz), a rezultatului consultării judecătorilor, a avizului colegiului de conducere al instanţei, a președintelui Tribunalului (judecător Lucian Alexandru Verdeș, în acest caz), a preşedintelui curţii de apel (judecător Dana Cristina Gîrbovan, în acest caz) și a acordului Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ultimul pas (acordul CSM) va fi făcut în 16 noiembrie 2023.

 

Dina Bontea a fost grefier la Tribunalul Maramureș și este judecător din anul 2017 (a fost repartizată la Judecătoria Târgu Lăpuș, iar din mai 2021 a fost delegată la Judecătoria Baia Mare, în martie 2022 fiindu-i aprobat transferul la instanța din municipiu). Ea a devenit vicepreședinte al instanței în urma plecării președintelui Judecătoriei Baia Mare, judecătorul Iacob Cătălin Marcu, la Tribunalul Sibiu – atribuțiile de conducere ale președintelui i-au fost atribuite vicepreședintelui din acea vreme Alina Dana Nechita, care ulterior și-a câștigat funcția în concurs, iar atribuțiile de vicepreședinte i-au fost atribuite (prin delegare) lui Bontea.

 

În acest moment, conducerea Judecătoriei Baia Mare este formată din judecătorii Alina Dana Nechita (președinte), Dina Bontea (vicepreședinte), Radu Andrei Trufan (președinte Secția penală – prin delegare) și Daniela Draga Radu (președinte Secția civilă – prin delegare).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here