SITUAȚIE – Construirea unui pod din Maramureș, începută în 2018 și abandonată, a fost reintrodusă în licitație la valoarea de 2,8 milioane de lei

0
5453

LUCRARE – POD SĂLSIG. După ce în octombrie și noiembrie 2022, administrația locală din comuna Sălsig a încercat fără succes să contracteze fără licitație, printr-un anunț de cerere de oferte, finalizarea construcției podului rutier peste Valea Sălajului (lucrare începută în 2018 și abandonată după realizarea parțială a celor două culei), oferind 1,1 milioane de lei și impunând finalizarea lucrării în… două luni (!), acum a scos la licitație obiectivul, oferind un contract de aproape 3 ori mai consistent, respectiv 2,83 milioane de lei (exact: 2.832.890,79 lei – toate sumele din articol includ TVA), și un termen de realizare mai rezonabil (de 12 luni).

 

Lucrarea a fost introdusă în licitație cu clauză suspensivă (adică obiectivul nu are asigurată finanțarea, fiind în procedură de obținere a fondurilor prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”). Conform contractului oferit, firma câștigătoare trebuie să refacă și circa 70 de metri de drum comunal și să ofere o perioadă de garanție de 3 ani (36 luni).

 

Ofertele sunt așteptate până în 14 februarie 2023, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai scăzut preț.

 

Podul rutier peste Valea Sălajului (afluent al râului Someș) face legătura cu drumul comunal DC 91A (pe malul stâng, care asigură legătura între drumurile județene DJ 108A și DJ 108D) și Drumul Onțeni (stradă de pe malul drept) în comuna Sălsig și a fost proiectat de firma orădeană Berg Plan Proiect SRL (controlată de Bogdan Gîrdan) cu o lungime de 22,21 metri și o lățime de 6,93 metri (cu trotuar pietonal). Lucrarea a fost începută în anul 2018, fiind sistată după realizarea parțială a celor 2 culei (fundațiile, elevațiiile, zidurile întoarse și zidurile de gardă).

În prezent, în zona amplasamentului, accesul auto și pietonal dintre cele două maluri nu este asigurat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here