EXCLUSIV – Firma unui fost ofițer SRI a câștigat contractul de modernizare cu 1,67 milioane de lei a stațiilor Electrica din Baia Mare, Borșa, Târgu Lăpuș și Băiuț

1
5615

CONTRACTOR. Sucursala Baia Mare a Distribuţie Energie Electrică Romania SA, subsidiară a Electrica SA, a încredințat contractul care vizează modernizarea și eficientizare energetică a 4 stații de 110/20 kV firmei Ethgroup SRL, înregistrată în București și înființată anul trecut.

 

Contractul, semnat în 8 iunie 2023 la valoarea de 1,67 milioane de lei (exact: 1.675.051,46 lei, suma include TVA), vizează proiectarea și execuția reabilitării în 6 luni a stațiilor electrice din Baia Mare (stația nr. 4, localizată pe Aleea Filaturii nr. 3), Târgu Lăpuș (de pe str. Tineretului nr. 99), Borșa (localizată în Baia Borșa, pe str. Energiei nr. 22) și Băiuț (localizată în Tocila, str. Stadionului nr. 21).

 

Conform contractului cu subsidiara Electrica, Ethgroup trebuie să înlocuiască bateriile de acumulatoare necorespunzătoare, să repare postamentele elemenților, uși, ferestre, zugrăveli interioare, pardoseală, instalațiile sanitare, de ventilație, de iluminat și încălzire (la Baia Borșa și Tocila se vor monta sisteme de încălzire cu consumuri mai reduse).

 

Ethgroup SRL este specializată pe lucrari de construcții ale proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații și a intrat în peisajul economic doar anul trecut, an încheiat cu o cifră de afaceri de 5 milioane de lei și un profit net de 1,5 milioane de lei realizat cu 37 de angajați.

Firma bucureșteană a câștigat contractul din postură de unic ofertant și este cea mai recentă firmă înființată sub umbrela grupului de firme Energotech, care are două filiale interne, în incinta Centralei Nucleare Cernavodă (jud. Constanța) și în Deva (jud. Hunedoara), și două filialele externe, în Bulgaria și Republica Moldova, precum și mai multe firme/subsidiare și care activează în domeniile militar, centre de date, energie convențională și nucleară, construcții civile și industriale și reciclarea deșeurilor, raportând în 2022 o cifră de afaceri de 56,66 milioane de lei – ambele entități economice se află sub controlul lui Mihai Tudor Cojocaru.

 

Mihai Cojocaru, licențiat al Academiei Naționale de Informații (2004) și doctor în filosofie (al Universității din Craiova – 2016), fost ofițer SRI în perioada august 2004 – septembrie 2007, a preluat în 2007 funcția de manager comercial al Energotech SA, iar din 2016 este manager general (CEO) al Energotech.

Pe lângă Energotech, Cojocaru mai controlează fabrica de armament și muniție din Băbeni (preluată în 2014 și specializată în producția de tehnologie militară, certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării, dar și pentru NATO), firma de construcții Technoproiect Construct din Măgurele și reciclatorul de deșeuri Intercomex Recycling din Râmnicu Vâlcea (am enumerat firmele cu cele mai mari afaceri din grup).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Daca controlează și Babeni, nu acest Cojocaru e tartorul. Căutați pe la foști șefi ai DGIA sau fost secretar de stat, general, pt industria de apărare care a făcut parcurile industriale cu arabi la fabricile ROMARM, care a prăduit Orăștie și Filiași, dar a băgat în gard Făgăraș și SN Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here