EXCLUSIV – Familia Roman, care deține Lostrița și Romanița, a cumpărat de la Telekom fostul Palat al Telefoanelor din Baia Mare și îl vor transforma în hotel

1
13108

TRANZACȚIE – INVESTIȚIE. Familia Roman, care deține complexele Lostrița din Blidari și Romanița din Recea, a cumpărat de la Telekom România Communications SA (subsidiara Deutsche Telekom) fostul Palat al Poștei din Baia Mare (numit de localnici și Palatul Telefoanelor) și vor să-l transforme în hotel. Clădirea, situată în plin centru al orașului, între zona administrativă și Centrul Istoric al municipiului, pe strada Gheorghe Șincai nr. 36, între sediile centrale ale BRD și BNR, are o suprafață utilă de aproape 3.300 mp (terenul se întinde pe o suprafață de 2.900 mp) și este structurată pe 4 nivele, faţada fiind pavată cu marmură.

 

Telekom Romania Communications a scos de câțiva ani la vânzare mai multe proprietăți din întreaga țară, ca parte a strategiei de a capitaliza portofoliul de proprietăți imobiliare, printre care și fostul Palat al Telefoanelor din Baia Mare. Imobilul a fost evaluat la puțin peste 1 milion de euro (861.500 euro + TVA) și a fost vândut la licitație cu ofertă în plic închis.

 

Clădirea, construită la în urmă cu 61 de ani (a fost unul dintre primele edificii grandioase construite de comuniști) de Teleconstrucția București, a fost inaugurată la 20 noiembrie 1960 și era cunoscută de localnici sub denumirea Poșta Mare sau Palatul Telefoanelor, acolo fiind montată o centrală telegrafică automată și prima centrală telefonică automată din Baia Mare (cu 1.400 de linii), fiind dotată cu cabine telefonice deservite de centraliste, dar și cu căsuțe poștale.

 

Imobilul a fost dat în administrarea Direcţiei Regionale de Poştă şi Telecomunicaţii Maramureş, aflată în subordinea Ministerului Poştelor şi Telecomunicaţiilor. Denumirile oficiale au fost de-a lungul timpului Oficiul Poștal nr. 1, apoi Oficiul Poștal nr. 9 și apoi sediul central județean Romtelecom.

 

Surse informate 2mnews și implicate în tranzacția imobiliară au confirmat că aceasta a fost adjudecată de familia Roman. Antreprenorii locali Maria și Gavril Roman dețin, prin Romanița Impex SRL, Complexul Lostrița din Blidari (păstrăvărie, hotel & SPA), iar anul trecut au raportat o cifră de afaceri de circa 5,5 milioane de lei și un profit net de peste 2 milioane de lei obținut cu 20 de angajați. Copiii familiei Roman, Sanda Cornelia Săcui Roman și Gabriel Alexandru Roman dețin, în părți egale, Complexul Romanița din Recea (hotel, SPA, piscină), prin firma Triplu R SRL. Societatea a raportat în 2020 o cifră de afaceri de 2,4 milioane de lei și un profit net de circa 423.000 lei realizat cu 16 angajați.

 

Familia Roman a achiziționat fostul Palat al Telefoanelor din Baia Mare pentru a edifica în locul său un nou hotel, însă proiectul nu a fost încă demarat din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Sunteți singurii care cred eu că nu sunteți înregimentați politic. Face ti va rog o știre de presă cu podul de la Ardusat. O mare minciună aruncată de politicieni! Lucrarea trebuia terminata la 1 Nov. La acea dată se circulă normal pe poduri. După o zi podurile s au spart și au reînceput lucrările și sau pus semafoarele pe poduri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here