ANALIZĂ 2MNEWS – Câte tranzacții imobiliare s-au făcut în Maramureș luna trecută și ce proprietăți sunt cele mai atractive

0
391

TRANZACȚII IMOBILIARE – MARAMUREȘ. În luna august 2022, în județul Maramureș au fost vândute 582 de imobile – terenuri, construcții. Procentual, numărul reprezintă 1% din totalul vânzărilor de imobile înregistrate la nivel național: 58.386), conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) analizate de 2mnews.

 

Din totalul vânzărilor de imobile înregistrate în Maramureș în luna august 2022 cele mai multe sunt din terenuri intravilane fără construcții (186 de imobile), urmate de terenuri intravilane cu construcții (181 de imobile) și de unități individuale (apartamente – 160). În august s-au vândut în Maramureș 46 de terenuri agricole (evident, situate în extravilanul localităților), restul imobilelor înstrăinate fiind terenuri extravilane neagricole.

 

De asemenea, în luna august, în Maramureș au fost ipotecate 184 de imobile (0,83% din totalul ipotecilor înregistrate la nivel național), din care 58 de apartamente – doar în 6 județe (din cele 41 + București) s-au înregistrat mai puține imobile ipotecate în luna august.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here