EXCLUSIV – Director al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și consilier județean, dusă la audieri: cel mai probabil va fi reținută

5
20342

FAPT. Mihaela Simona Cremene (50 de ani), directorul administrativ al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare și consilier județean PMP, a fost dusă la audieri și, cel mai probabil, va fi reținută. În urmă cu puțin timp, procurori și polițiști maramureșeni au descins la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, ridicând mai multe documente pe care le consideră edificatoare în dosar.

 

Cremene, de profesie economist, era președinta Sindicatului TESA din Spitalul Județean și vicepreședinte al Sindicatului Sănătatea. De asemenea, ocupa funcția politică de președinte a Organizației de femei a PMP Maramureș și vicepreședinte PMP Baia Mare. Surse informate 2mnews au precizat că dosarul Parchetului se referă la faptul că directorul administrativ al Spitalului și-ar fi dobândit funcția în urma unor documente false, cu ajutorul a două persoane (un alt angajat al Spitalului și un profesor universitar).

 

Ea a devenit directorul administrativ al Spitalului Județean din Baia Mare în noiembrie 2018, când, în mandatul de manager interimar al dr. Vasile Ioan Pop, au fost contopite două servicii, Tehnic și Administrativ (ultimul fiind condus de Cremene din anul 2008, care a devenit din șef serviciu, director).

 

Cremene, care s-a înscris în PMP în august 2020, a acces în forul deliberativ al județului în octombrie 2020, de pe lista de supleanți a PMP Maramureș (a fost pe locul 7 pe lista de consilieri județeni a PMP), înlocuindu-l pe titularul Cornel Varga (PMP), care a renunțat la mandatul de consilier județean pentru cel de consilier municipal în Baia Mare, făcea parte din comisiile pentru Sănătate și pentru Muncă, Solidaritate Socială, Familie și Asistență Socială.

 

De asemenea, ea era președinta Comisiei de vânzare a spațiilor medicale din patrimoniul județului și membră în Consiliul de Administraţie al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase din Baia Mare.

 

În Raportul de activitate pe anul 2021 (primul an de mandat de consilier județean), Cremene a încheiat cu fraza: “Principiile care au stat la baza activității mele au fost și vor rămâne respectarea legalității, transparența, obiectivitatea, seriozitatea, pentru a putea reprezenta toate categoriile sociale din județ”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Problema este ca legea este numai pentru noi saracii care muncim sinpentru ei,iar in spitale nu se face nimic fara spaga de la femeia de servici in sus…😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here