CORONAVIRUS – Evoluția pandemiei în ultimele 24 de ore în Maramureș, principalii indicatori: 114 teste, numărul cazurilor active crește la 17

0
582

COVID-19. Informații oficiale (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș), joi, 11 iunie 2020, ora 13.00. În acest moment, în Maramureș mai sunt 17 cazuri active (persoane diagnosticate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 – noul coronavirus). Iată care sunt principalii indicatori din județul Maramureș (conform datelor din județ cuantificate de Comitetul pentru Situații de Urgență Maramureș și actualizate de 2mnews cu comunicările oficiale din ultimele 24 de ore):

 

Numărul celor decedați a stagnat (la 5 persoane).

Numărul celor infectați de la începutul pandemiei a crescut cu două persoane (de la 111 la 113 persoane).

Numărul celor vindecați și externați a crescut cu două persoane (de la 89 la 91 de persoane).

 

Numărul de teste din ultimele 24 de ore în Maramureș: 114 de teste (cu 28 teste mai multe decât la raportarea de ieri).

Numărul total al testelor făcute în Maramureș de la începutul pandemiei și până în 8 iunie inclusiv, în județ s-au făcut 3.727 teste (0,69% din numărul total al testelor făcute în România) – conform cercetării 2mnews făcută în baza declarațiilor oficialilor din sistemul de sănătate din Maramureș și prin cuantificarea datelor comunicate ulterior pe canale oficiale, cu sublinierea că în 16 mai numărul de teste din Maramureș nu a fost făcut public.

 

Precizare: Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că, în ultimele 24 de ore, la nivel național s-au făcut 11.055 de teste, cu 1.786 teste mai multe decât ieri (numărul total al testelor făcute în România de la începutul pandemiei este de 531.619).

 

În Maramureș, numărul celor aflați în izolare la domiciliu a scăzut cu 38 de persoane (de la 3.436 la 3.398 de persoane, statistica include și membri familiei). Numărul celor aflați în cele trei locații de carantină instituționalizată din județ a crescut cu 4 persoane (de la 43 la 47 de persoane).

 

În ultimele 24 de ore, au fost verificați peste 1.900 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fiind depistate și sancționate contravențional 5 persoane care nu au respectat măsura (cu câte 900 de lei fiecare), fiind introduse în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here