EXCLUSIV – Data exactă a inaugurării noului corp al Baia Mare Value Center, care extinde strip-mall-ul din Baia Mare cu 4.200 de metri pătrați și 6 noi magazine

0
8361

BAIA MARE VALUE CENTER. … pentru cei „grăbiți”, răspunsul sintetizat la maximum al dilemei din titlu: 29 septembrie 2022. Aceasta este data inaugurării noului corp de clădire edificat de PK (Prime Kapital) Burgundy SRL (firma care administrează centrul comercial în numele proprietarului, MAS REI). Data inaugurării a fost confirmată, pentru 2mnews, de Robert Iusco, managerul Baia Mare Value Center (funcție pe care o îndeplinește din noiembrie 2020).

 

Detalii despre un proiect de 5,3 milioane de euro finalizat în… 5 luni

 

Noul edificiu, care are o suprafață de circa 4.200 mp, a primit autorizația de construire în 26 mai 2021, iar în ianuarie 2022 s-a emis certificatul de urbanism care aproba modificarea temei autorizată inițial.

 

Proiectul a fost realizat de firma de arhitectură HB Design Team Arhitectură Construcții Mobilier, un serele din București controlat de arhitectul Mihai Lucian Berceanu, edificiul fiind construit de Somaco Grup Prefabricate SRL din București (cu HIT&Cold Instal din București responsabil de instalațiile mecanice și MLN Project Security din Galați responsabil de instalațiile electrice).

 

Lucrările la noua construcție au demarat în 8 aprilie 2022 și au fost autorizate să se desfășoare până în mai 2023, însă extinderea va fi dată în folosință după mai puțin de 5 luni de la începerea efectivă a construirii, respectiv la jumătatea lunii august, când va fi recepționat PK Burgundy și dat în primire celor 6 chiriași (firmele care au contractat spațiile pentru organizarea magazinelor de brand în noua clădire a Baia Mare Value Center), iar după circa o lună (timp necesar amenajării magazinelor), în 29 septembrie 2022, va fi inaugurat pentru clienți.

 

Proiectul prevede, pe lângă ridicarea noii clădiri (localizată separat de construcția existentă, la Bulevardul București), realizarea unor noi locuri de parcare, amenajarea acceselor, a spațiilor verzi și a unor platforme pietonale și semnalistica de rigoare.

 

Extinderea Baia Mare Value Center a fost generată cu o investiție de circa 5,3 milioane de euro (preț în care sunt incluse toate costurile proiectului: achiziționarea terenului, proiectare, avizare etc.), investiția efectivă în construire fiind de aproximativ 2,8 milioane de euro. Conform calculelor economice ale MAS, investiția va crește valoarea de piață a centrului comercial de la Baia Mare cu 7,8%.

 

Luni, 1 august, pe 2mnews…

 

În acest moment, Baia Mare Value Center are un grad de ocupare a spațiilor comerciale de 97%, a precizat, pentru 2mnews, Robert Iusco, managerul Baia Mare Value Center.

Investiția va crește capacitatea de închierere actuală a Baia Mare Value Center cu circa 18%. Din cele 6 spații create / noi magazine, 5 spații, cele mai generoase, sunt deja contractate, iar un spațiu este încă în negocieri. 2mnews a prezentat în premieră care sunt 4 dintre cele 6 magazine care se vor deschide în noua clădire (aveți detalii AICI), iar luni, 1 august, vă prezentăm, în exclusivitate, identitatea celui de-al 5-lea contractor, magazin care va fi poziționat primul de la intrarea de pe Bulevardul București).

 

Centrul comercial Baia Mare Value Center, dezvoltat de Prime Kapital, a fost inaugurat în 6 decembrie 2018 și din februarie 2019 a intrat oficial în portofoliul MAS Real Estate Inc, un fond de investiții din Africa de Sud. Înaintea extinderii, Baia Mare Value Center avea o valoare de piață de 35,22 milioane de euro.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here