EXCLUSIV – Contract de 7,66 milioane de lei pentru o centrală electrică de 877 KW, cu peste 2.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperișul Spitalului Județean din Baia Mare

0
1425

INVESTIȚIE – PROSUMATOR. Administrația județeană din Maramureș a introdus în licitație un contract estimat la 7,66 milioane de lei (exact: 7.666.022,86 lei, sumă care include TVA), pentru proiectare, execuție și racordarea la rețea a unei instalații de producere a energiei electrice care utilizează panouri fotovoltaice. Obiectivul vizează asigurarea consumului propriu de energie electrică a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

 

Conform proiectului, centrala electrică fotovoltaică (CEF) de la cea mai mare unitate spitalicească din Maramureș va avea o putere instalată de 877,81 kW și o capacitate de producție energetică de aproape 1.000 MWh/an la o durată de utilizare estimată la 1.138 ore/an.

 

Cele 2.141 de panouri fotovoltaice de 410W incluse în sistem se vor monta pe acoperișul-terasă al spitalului (la etajele 12 și 2, pe o suprafață care totalizează 7.856 mp), pe acoperișul spălătoriei (1.726 mp) și pe acoperișul centralei termice (1.068 mp). Cantitatea de energie verde produsă nu va depăși consumul propriu al unității spitalicești.

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 27 septembrie 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, metodologia de implementare 40%, durata garanției 20% – garanția minimă este de 5 ani) și trebuie finalizat în circa 3 luni (94 de zile).

 

Obiectivul investițional de la Spitalul Județean Baia Mare este finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM), contractului de finanțare fiind semnat la 16 iunie 2023, dar și din bugetul de stat și din bugetul județului Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here