EXCLUSIV – Avocatul Ioan Sas a demisionat din PSD Maramureș și din funcția de consilier județean

5
4344
Ioan Sas

DEMISIE DIN PSD. Avocatul sighetean Ioan Sas a declarat, pentru 2mnews, că a demisionat atât din partid (PSD), cât și din funcția de consilier județean (“Mi-am dat demisia din Partidul Social Democrat și din Consiliul Judeţean Maramureș!” – Ioan Sas). Decizia lui Sas vine pe fondul profundei nemulțumiri cauzate de modificarea la Centru a listelor PSD Maramureș pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

 

În fază inițială, Sas a fost plasat de votanții PSD pe locul 2 pe lista de la Senat (în urma lui Liviu Marian Pop, zis PLM) – neeligibil. După ce conducerea PSD a invalidat lista pe care le-a adus-o președintele PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea – pe care cei de la Centru nu mai dau nicio ceapă degerată după rezultatele dezastuoase obținute la alegerile locale -, PLM a fost ejectat de pe lista pentru Senat, iar Zetea a prezentat o listă care-l avea plasat pe locul 1 pe Sas.

 

La scurt timp, însă, și Sas a fost înlocuit de pe prima poziție, cu șeful său politic, președintele PSD Sighetu Marmației și una dintre pușculițele partidului, omul de afaceri Sorin Vlașin.

 

Cronologia unei demisii din PSD: „Noaptea ca hoții”

 

În urma acestei decizii, în 22 octombrie, Ioan Sas posta pe Facebook: „De astăzi, drumurile mele se despart de PSD! Noaptea ca hoții. Versiune de Maramureș”. La scurt timp, postarea a fost ștearsă. Pentru că 2mnews deține o copie a acesteia (vezi foto mic dreapta, click pe imgine pentru a mări), l-am întrebat pe Sas de ce a șters postarea. Motivarea lui: a făcut-o sub presiunea propriilor emoții și supărări. A dat de înțeles că va rămâne în Consiliul Județean, implicit și în PSD, un partid despre care doar în urmă cu câteva ore devoala public că e condus de hoți (iar Sas are proprietatea termenilor, fiind avocat, și cunoaște din interior ceea ce se întâmplă acolo, fiind din 2012 în structura de administrație publică).

 

De altfel, Sas a și fost validat de instanță și, în 24 octombrie, la mai puțin de două zile de când spunea că în PSD deciziile se iau ca hoții, chiar a depus jurământul, devenind din nou consilier județean PSD (se afla la al doilea mandat consecutiv în forul deliberativ al județului, după cel din 2016-2020). În 26 octombrie, Sas a postat, din nou, că pleacă din PSD: „Începând de astăzi, pentru mine Partidul Social Democrat este istorie! Drumurile noastre se despart definitiv!”. De această dată nu a mai șters postarea (foto mic stânga, click pe imagine pentru a mări).

 

L-am întrebat, din nou, dacă a demisionat din PSD și din Consiliul Județean, însă a evitat din nou un răspuns tranșant, care să lămurească postările fără nicio valoare juridică. În 27 octombrie, Sas a anunțat 2mnews că a demisionat din PSD și din Consiliu Județean (de altfel, nici n-a mai fost prezent la a doua ședință a forului administrativ, cea de ieri, 28 octombrie, când s-au ales vicepreședinții).

 

La scurt timp după anunțarea demisiei, Sas, care este taragotist, pasionat de muzica populară, a anunțat public în urmatoarele zile va lansa cel mai nou videoclip al piesei de muzică populară “Toata lumea are-un dor”.

 

Cine este Ioan Sas

 

Ioan Sas (51 de ani), originar din Poienile Izei, este avocat în Baroul Maramures (din 1996) – unul dintre procesele de notorietate în care a fost implicat fiind cel cauzat de explozia clubului din Sighetu Marmației din februarie 2012, în care au suferit 21 de persoane, una decedând (Sas a fost reprezentant al majorității părților vătămate, printre care a fost și fratele său, notarul Gheorghe Sas, rănit în explozie).

 

Sas a fost consilier local în Sighetu Marmației în mandatul 2012-2016 și consilier județean în mandatul 2016-2020. Este vicepreședinte PSD în filiala municipală Sighetu Marmației.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Fără indoiala fratii Sas sunt unii dintre cei ma bogati sigheteni. Au reusit! Gheorghe a fost prim procuror, iar Ion cel mai bun taragotist dintre judecatori. Artisti sint boemi îsi permit multe! Mai ales prin tări straine si de nu si-n politică. Numai că ordinea o fav alții.

  2. PSD sufla si in iaurt! inca. originea socio-profesionala nesanatoasa poarta noroc la PSD in a selecta nu fosti procurori care noaptea viseaza hoti si dimineata staula chermeze cu ei pe la pensiuni pe Iza, Mara si Visaiele mari si mici. o idila bestsellllers cu hoti, vardisti si prosti. O vaaai de ei!!!

  3. Personaje din aste pline de frustrari si labilitați emoționale se erijeaza in conducatori, formatori, samariteni, aparatori ai destinelor oamenilor si clacheaza inca de la prime incercari! Ce incredere mai prezinta acestia ? Ce obiective “marețe” pot realiza acestia ?
    Doar egocentrismul, fudulia, autosuficienta, hermafrodismul din ADN face ca indivizii ăștia sa apara in lumina rampei ca niste ciuperci după ploaie.

    P.S. Se observa bine si ceva lacrimi. Lacrimi de crocodil. Precum lacrimile lu Zetea Gavriel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here