DUPĂ CE A RÂS DE HODOROGEA – Doru Dăncuș și-a dat din nou în judecată partidul, cerând în instanță suspendarea deciziei de excludere din PNȚCD

5
1717
Doru Dăncuș

EXCLUDERE CONTESTATĂ. Vineri, 6 mai 2022, președintele PNȚCD Maramureș și viceprimar al municipiului Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș, a înregistrat un nou proces împotriva propriului partid, al treilea (după cele având ca obiecte plata lucrului nedatorat și ridicarea popririi asiguratorii), în care cere instanței suspendarea executării actului administrativ / anularea adresei nr.23/04.05.2022 (prin care a fost exclus din partid pentru neachitarea cotizațiilor timp de 72 de luni, în cunatum total de 101.912 lei).

 

Dăncuș a precizat pentru 2mnews că a plătit cotizațiile și că excluderea sa este un tertip al președintelui Aurelian Pavelescu de a-l împiedica să conducă ședința Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al PNȚCD, convocată la București, în care se va “analiza situaţia financiară şi se vor căuta/găsi soluţii pentru achitarea datoriilor” – vă reamintim că PNȚCD a fost amendat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cu o amendă în cuantum de 65.000 lei și confiscarea sumei de 558.150 de lei, din cauza ilegalităților comise (privind nerespectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile înregistrate de formațiunile politice în anii 2019-2020).

 

În urma comunicării acestui fapt membrilor din conducerea PNȚCD și a convocării CNC, Dăncuș, împreună cu europarlamentarul Cristian Terheș și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost excluși din partid, în 4 mai 2022, pentru că nu și-ar fi plătit cotizațiile lunare către PNȚCD.

 

Dăncuș, singurul care are ceva (chiar foarte mult) de pierdut din acest scandal dacă decizia lui Pavelescu rămâne în vigoare, respectiv funcția de consilier local (implicit și pe cea de viceprimar), a mai subliniat, pentru 2mnews, că dovada cea mai clară a faptului că are cotizațiile plătite la zi constă în participarea sa la moțiunea cu care chiar Pavelescu a fost reales în acest an președinte al PNȚCD “(Dacă eram în afara statutului partidului, votând pentru realegerea lui Pavelescu ca președinte și făcând parte din echipa de conducere pe care a propus-o el, înseamnă că rezultatul votului ar fi nul de drept, iar Pavelescu nu ar fi președinte legitim al PNȚCD”).

 

Noua speță (privind suspendarea executării actului administrativ prin care a fost exclus din partid), va fi judecată de magistratul repartizat de la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș, PNȚCD având calitatea de pârât, iar Dăncuș pe cea de reclamant.

 

Explicația preambulului din titlu: Dăncuș a râs public, de nenumărate ori, de consilierul local Bogdan Hodorogea (USR), unul dintre vehemenții critici ai actualei conduceri a Primăriei Baia Mare, aflat în situația în care se află și el acum, respectiv aceea de a contesta în instanță decizia de excludere din partid, similară cu pierderea tututor funcțiilor politico-administrative.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Dar…teparul Doru Dancus prin firma Art Tradition pe care a dus-o in faliment ?..Cum un asemenea impostor este lasat sa fie edil ?…Un mare tepar…DORU Dancus -TEPARUL

  2. Da de teapa cum a dat la Pnl cei 2 razboinici Batman si Robin (alias cereches si doruleț) nu s-a mai pomenit. Niște mincinosi spagari ce joaca pe comisione mari. Deja si constructorii se plang de comisioanele mari pretinse de cei 2 comisionari. Totate blocuile din municipiul nostru sunt ridicate numai din vointa edilului prea mult iubit. Adevarul este ca imi da o lacrima de fiecare data cand citesc mesajele celor 2 din mass-media, cum se sacrifica ei pentru binele municipalitatii, chiar ma incearca un sentiment de mila. Cunoacand dedesupturile din consiliul local, nu ar trebui sa ne mire nici un moment ca Dumnezeu îi mai pedepseste, cu o excludere, cu niste puscarie, pentru faptele lor. Multă falsitate, demagogie si prefăcătorie, ca să le plangem toti de mila si ei sa-si umple conturile de bani, cam asta e miza.

  3. Stați cuminți, „Pleaca Anghel, vine Dancuș.” Nu va pleca nimeni nicaieri. Toata lumea va ramane pe pozitie de start jaf. Si la Psd, pus sef de campanie de invincibilul Cheche, Zetea cuțu-cuțu fără demnitate a acceptat toate aberatiile cherecheșiene si a reusit surprinzator performanta pierderii alegerilor, facandu-i pe Cerecheș primar si Doru doruleț triumfatori… Ăștia au jefuit municipiul pe față, toata presa este de partea lor si nimeni nu face nimic, Unde-i DNA? toata municipalitatea lacrimeaza la povestile de pe facebook ale lui [email protected], trebuie sa le plangem de mila saracii de iei cu milioane de euro in conturile de prin afara. Se plang unii că si tarfele au ridicat preturile de cand conduc astia 2 municipiul… Penibila prestanta politica a celor 2, merita exclusi de PNTCD.

  4. Trebuie jmecherul asta sa plece acasa…sau la puscarie, sa-si aleaga da sa plece din zona politicului. Numai de combinatii ii bun, de chefuri cu fetite, de pariuri sportive, se mai mira lumea ca a stat atata fosta sktie langa el. Suspendat si out din consiliul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here