EXCLUSIV – Administrația județeană deține toate documentele necesare și depune spre finanțare proiectul AquaPark-ului din Baia Sprie

1
4204

SE DEPUNE PROIECTUL SPRE FINANȚARE. Consiliul Județean Maramureș a parcurs toate etapele premergătoare obținerii finanțării (PUZ, studiile de oportunitate, de fezabilitate, certificatul de urbanism, avide/acorduri/notificări de la Mediu, Apele Române, DSP, Direcția pentru Cultură, Garda de Mediu ș.a.m.d.) pentru AquaPark-ul din Baia Sprie și în 28 iunie 2023 a semnat contractul de consultanță în vederea obținerii finanțării pentru complexul de agrement AquaPark cu sereleul Agorapolis din Constanța, controlat de Mihaela Pușnava, firmă care a mai realizat de-a lungul perioadei premergătoare acestei etape și elaborarea PUZ-ului pentru proiect.

 

Noul contract, în valoare de 119.000 lei (sumă care include TVA), prevede elaborarea documentațiilor necesare în dosarul aferent cererii de finanțare (plan de marketing, plan de afaceri, macheta financiară), precum și asigurarea asistenței tehnice în acest parcurs este încheiat pe o perioadă de 3 luni.

 

Proiect AQUAPARK Baia Sprie
Proiectul primului AquaPark public din județ, care aparține Consiliului Județean Maramureș, este în valoare de 37,7 milioane de euro (sumă care include TVA și care totalizează și costurile rutelor carosabile, a căror valoare estimată este de aproximativ 1,5 milioane euro – a fost luat în calcul un aflux auto de 800 de autovehicule/zi și construirea legăturii rutiere între obiectiv și prelungirea străzii Plevnei și a DC25 din zona de locuinţe din Satu Nou de Sus).
Complexul de tip aquapark va fi edificat pe un teren de 13 hectare în extravilanul UAT Baia Sprie, care avea destinația inițială pășune și care este localizat în sud-vestul localității, între Baia Mare și Baia Sprie și la limita teritorială cu comuna Dumbrăvița – mai exact, între Satu Nou de Sus (localitatea apărținătoare de Baia Sprie) și Iazul de decantare Aurul din Tăuții de Sus (se află la circa 1 km de Satu Nou de Sus și la 1 km de iaz), pe versantul dealului.
Complexul de agrement aquapark din Baia Sprie a fost proiectat ca având 4 funcțiuni principalesport, petrecerea timpului liber, cazare -, și cu posibilitatea extinderii sale ulterioare. Detalii despre cum a fost proiectat, aveți într-un articol 2mnews AICI.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here