FINANCIAR – Aeroportul Internațional Maramureș a realizat în 2022 cea mai mare cifră de afaceri și cel mai mare profit din istoria economică a firmei

3
2856

ANALIZĂ 2MNEWS. În 2022, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Maramureș, firmă aflată sub autoritatea publică tutelară a Consiliului Județean Maramureș, a înregistrat nu doar cel mai mare număr de pasageri, ci și cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa economică, ajungând la 11,4 milioane de lei net (exact: 11.401.851 lei). Procentual, creșterea este de aproape 15% (14,94%), și a fost realizată cu 60 de angajați (mai puțini decât în anul precedent, aeroportul maramureșean ajungând la organigrama din anul 2014, când era operată o singură cursă regulată internă).

 

De asemenea, firma care administrează aeroportul de la Tăuții Măgherăuș a încheiat anul 2022 cu cel mai mare profit din istoria sa economică, 181.416 lei (este primul an în care profitul a depășit – cu mult – 71.000 de lei), depășind cu 180,11% profitul anului 2021.

 

Probabil pentru că o creștere financiară anuală de 15% și o creștere a profitului net cu 180% nu sunt suficiente pentru standardele de calitate ale șefului administrației județene, Ionel Bogdan (PNL), acesta a dispus Consiliului de Administrație, controlat politic din toți bojocii, să aprobe o rocadă la nivelul conducerii administrative, concretizată prin înlocuirea managerului (Dorin Buda) cu directorul de dezvoltare (Ionuț Caraba), rocadă menită să ducă la o majorare semnificativă a parametrilor financiari din 2023 – monitorizăm îndeplinirea acestui deziderat iminent 🙂 și vă comunicăm public supoziția, sub formă de răspuns la întrebarea: Cât a câștigat județul prin rocada de la conducerea aeroportului, dispusă de președintele Bogdan?

 

* Foto: @Aeroportul Internațional Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Ionel Bogdan ăsta este ca un cancer pentru întreg judetul Maramureș! A aterizat în politică din neant (prin diverse combinații) și sa sperăm că, pentru binele judetului Maramureș, va dispărea tot acolo la următoarele alegeri. E bun doar să dea din gură, bun de făcut poze de postat pe Facebook, dându-și importanță, nimic însă din activitatea lui anterioară intrării lui în politică nu-l recomandă pentru postul pe care-l ocupă degeaba. Nu am făcut niciodată și nu fac parte din nici un partid politic, nu am rude sau prieteni politicieni, îmi exprim părerea ca simplu cetățean al orasului Baia Mare!

    • Este oricum mai bun decât ultimii doi, Ciceu și Zetea. Adevărat este și că era greu să fie mai slab ca predecesorii. Sunt curios câte dintre proiectele mari vor fi finalizate până în 2024. Predecesorii lui Bogdan au finalizat un mare nimic. Zero barat.

      • Voi nu știți ca ionel bogdan e nepotul lui Zamfir ciceu????? Și ca a învață vulpea cum sa fure de la urs ? Treziți va .
        .. știți ce ceas are Ionel bogdan ? În valoare de citeva zeci de mii de euro

        .mincati as

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here