EVENIMENT – Scriitorul Ciprian Apetrei, o voce a diasporei, lansează în Baia Mare „Cel de la Geam” și „Povești călătoare”

0
322
Ciprian Apetrei

LANSARE DE CARTE. Luni, 8 august, de la ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, scriitorul Ciprian Apetrei lansează cărțile „Cel de la Geam” (apărută la editura Eikon) și „Povești călătoare” (apărută la editura Minela). Evenimentul va fi moderat de dr. Teodor Ardelean.

 

„Cel de la geam” este o carte de proză scurtă, în care se regăsesc momente din parcursul sau între România și Franța, dar și povestiri fantastice care pun împreună teme din mitologia românească și bretonă.
„Povești călătoare” este o culegere de texte scrise de români din lumea largă, care vorbesc despre identitatea celui plecat de acasă, plecând de la întrebarea De unde sunteți dumneavoastră? – de care nu scapă nici un emigrant. Volumul adună 43 de povestiri din 18 țări diferite.

„Această carte este despre oamenii care, la un moment dat, și-au pus granița-n raniță, după versul superb al Adei Milea, și, într-un fel sau altul, au emigrat. Sau doar au călătorit prin lume. „Eu mi-aș băga granița-n raniță / țara în raniță / și gata”. Despre infinitul de nuanțe personale ale acestui „și gata” este vorba. Despre un vitraliu atât de divers colorat de personalități și circumstanțe, prin care întrând, lumina realității exilului ne oferă un spectacol impresionant. Despre oameni sfâșiați sufletește, pentru că au două „acasă” ca și cum ar avea două inimi”. – fragment postfață Vitraliul, de Christian Crăciun.

 

Ciprian Apetrei este profesor de filosofie, scriitor și jurnalist, stabilit de 10 ani în Bretania (Franța), colaborator al câtorva publicații importante din țară (podul.ro, blogurile Adevărul), fondator al platformelor independende de jurnalism Marginalia și RoZoom Press. Se află într-un turneu european de lansare a cărților sale.

 

* Foto: @Val D. Via FB Ciprian Apetrei



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here