SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, în Baia Mare, spectacole pentru copii și pentru adulți

0
179

TEATRU DE PĂPUȘI & DANS CONTEMPORAN. Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 11.00, la sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare este programat spectacolul pentru copii “Cei trei purceluși”, în regia și scenografia lui Alexandru Bilinski. Spectacolul durează 40 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei. Dau viață personajelor, actorii Vlad Crișan, Ruxandra Lăzărescu, Liliana Voș, Irina Oțoiu și Camelia Blidar Strat.

 

Trei purceluşi simpatici încearcă să îşi facă câte o casă, fiecare după pretenţii, ştiinţă şi seriozitate. Mereu veseli și cu chef de joacă, cei trei frați purceluși intră în multe încurcături. Teatrul de Păpuși din Baia Mare îi invită pe cei mici să îi vadă.

 

Burqa și basma

 

Tot sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal din Baia Mare este programat spectacolul de dans contemporan și artă digitală “Burqa și basma”, după o idee a lui Radu Dinulescu. Spectacolul, în regia artistică a lui Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis), durează 60 minute, iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

În distribuție: Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea. Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil, violența contra femeii, temă care, atât în zona Africii de Nord, cât și la noi, are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase.

 

Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă.

 

„Burqa și basma” va participa în data de 27 noiembrie, la Festivalul Internațional de Artă Video de la Casablanca (Maroc), fiind spectacolul de gală al festivalului.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here