EVENIMENT – Ionel Bogdan: Promovăm Maramureșul peste hotare și aducem o parte din județul nostru drag mai aproape de românii stabiliți în Austria

0
44

MARAMUREȘ, POARTĂ SPRE UN ȚINUT DE POVESTE. În 6 mai 2023, la Ambasada României din Austria a fost inaugurată expoziția de fotografie “Maramureș, poartă spre un ținut de poveste”, o poveste a peisajelor unice din județ, surprinse în toate anotimpurile, a civilizației lemnului transformat în biserici și porți cu simboluri ancestrale.

 

Președintele Consiliului Județean Maramureș și al PNL Maramureș, Ionel Bogdan a precizat: “A fost o seara specială, cu trăiri și experiențe românești, cu emoție și bucurie pentru cei care și-au adus aminte de țară și de persoanele dragi de acasă. Îi mulțumesc Excelenței Sale, domnul Ambasador Emil Hurezeanu, pentru că ne-a oferit această oportunitate de a prezenta Maramureșul în cadrul Ambasadei României din Viena. Susținerea și prietenia sa ne onorează.

 

Îi mulțumesc domnului Ștefan Bela, autorul acestor fotografii minunate, pentru că a surprins frumusețea și unicitatea Maramureșului în imagini atât de sugestive. De asemenea, mulțumesc colegilor din cadrul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Liviu Borlan” și din cadrul Ansamblului Folcloric Național “Transilvania” pentru munca și sprijinul oferit în realizarea cu succes a acestor evenimente frumoase din capitala Austriei”.

 

La inaugurarea expoziției au fost prezenți și Blöschl Gerhard (viceprimar sector 10 Viena), Ramona Miletic (viceprimar sector 11 Viena), Sylvia Rotter (director Teatrul de stat pentru copii), consilierii județeni Ioan Muntean, Bogdan Zaharia, Ioan Pop, Dorin Lucaci.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here