EUROPARLAMENTARE & REFERENDUM – Materialele pentru procesul electoral de duminică au ajuns în secțiile de votare din Maramureș

0
133

ALEGERI. Materialele necesare alegerii membrilor din România în Parlamentul European și referendumul național, care se vor desfășura duminică, 26 mai, între orele 7.00 – 21.00, au fost trimise sub pază militarizată (asigurată de jandarmi) și însoțite de către delegați, de la Instituția Prefectului în teritoriu, unde au fost preluate de primari și apoi buletinele de vot, ștampilele de control, ștampilele cu inscripția “VOTAT”, timbrele autocolante, tușierele, procesele verbale etc. au fost distribuite președinților secțiilor de vot.

 

În județul Maramureș sunt înscriși pe listele electorale permanente 426.825 alegători cu drept de vot, toate secțiile de votare fiind pregătite pentru asigurarea și desfășurarea în bune condiții a procesului electoral, a precizat prefectul Vasile Moldovan.

 

Conform legii, alegătorii votează la secțiile la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente. Cetățenii care în ziua alegerilor se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot să își exercite dreptul de vot în localitatea în care se află, la orice secție de votare, urmând a fi înscriși într-o listă suplimentară.

 

La scrutinul de duminică se va activa Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPVPVI), care permite evidenţierea distinctă a prezenţei la vot pentru fiecare scrutin în parte.

 

SIMPVPVI funcționează în următorul mod: odată cu introducerea datelor alegătorului în secția de votare, sistemul informatic semnalează dacă: a) persoana respectivă nu a împlinit vârsta de 18 ani până la data de 26 mai inclusiv; b) persoanei respective i s-a interzis exercitarea dreptului de vot; c) persoana respectivă este arondată la altă secție de votare; d) persoana respectivă este omisă din lista electorală permanentă; e) persoana respectivă figurează că și-a mai exercitat dreptul de vot la același scrutin; f) persoana respectivă se regăsește în tabelul întocmit de Autoritatea Electorală Permanentă; g) alegătorul comunitar nu este înscris în lista electorală specială.

 

De asemenea, în toate secțiile de votare, președintele biroului electoral al secției de votare va afișa în loc vizibil buletinele de vot anulate de către Biroul Electoral Județean nr. 26 Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here