DUBLĂ VICTORIE – Minaur s-a calificat în turul III al EHF European Cup, zdrobind echipa ucraineană Odesa

0
140

EHF EUROPEAN CUP 2023. Sâmbătă, 21 octombrie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci retur din manșa II-a a EHF European Cup la handbal masculin, Odesa (Ucraina) a pierdut, cu 27-39 (14-17), cu Minaur Baia Mare (România). Deși calificarea era deja tranșată din primul meci, disputat joi, tot la Baia Mare și încheiat cu victoria zdrobitoare a Minaurului (52-26), partida retur, arbitrată tot de Marija Ilieva și Silvana Karbeska din Macedonia de Nord, era ca o bifă: trebuia jucată, pentru statistică.

 

Echipa antrenată de Alexandru Sabou s-a impus din nou cu o diferență confortabilă, deși a fost rulat întreg lotul (și aproape toți jucătorii s-au înscris pe lista marcatorilor). Scorul: 39-27, scutește de orice comentarii. Minaur s-a calificat cu două victorii, obținut cu scorul general 91-53. Pentru băimăreni au marcat: Erik Pop și Botea (câte 7 goluri), Ratkovic (5 goluri), Da Silva Mollino (4 goluri), Sabou și Cip (câte 3 goluri), Ivanovic, Ardelean și Bera (câte 2 goluri), Nagy, Chiș, Cumpănici și Vlad Pop (câte 1 gol) – portarul Buzogany a avut 9 parade salvatoare, iar Terekhov, 6. De la ucraineni s-au remarcat portarul Dendenberia (7 parade salvatoare), Savarin (8 goluri), Nikoliuk și Maloman (câte 4 goluri).

 

În 24 octombrie 2023 are loc tragerea la sorți a meciurilor din turul III, programat să se dispute în 24/25 noiembrie (meciul tur) și 2/3 decembrie (meciul retur).

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here