A TREIA VICTORIE LA MONDIALE – Maramureșeanca Sara Șunea a învins-o pe reprezentanta Elveției și joacă în runda a 7-a cu o sportivă din Azerbaidjan

0
240

CAMPIONATUL MONDIAL DE ȘAH. Maramureșeanca Sara Maria Șunea (ELO 1723) a câștigat în runda a 6-a a Campionatului Mondial de Șah pentru Cadeți 2023, la categoria Fete 12 ani, partida cu Christina Jordan (ELO 1395 – Elveția) și cumulează 3,5 puncte (3 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri). În urma victoriei de sâmbătă, Șunea a urcat pe locul 26 (din cele 73 de participante din categorie).

 

În runda a 7-a, Șunea, care este unica reprezentantă a României la categorie Fete 12 ani și a 5-a favorită a categorie, se va confrunta cu Asnad Valiyeva (ELO 1512), sportivă din Azerbaidjan, care după primele 6 runde a acumulat tot 3,5 puncte, ca și șahista maramureșeancă, și este clasată pe locul pe locul 23.

 

Pe primele 3 locuri ale categoriei sunt clasate Diana Preobrazhenskaya cu 6 puncte (ELO 2093 – Rusia) – sportivele din Rusia concurează sub steag neutru, al FIDE -, Arya Aydogan cu 5 puncte (ELO 1383 – Turcia) și Uliana Bubnova (ELO 1746 – Rusia) cu 5 puncte.

 

* Foto generică: @FRȘ

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here