DOVADĂ – Ratele de acoperire vaccinală anunțate de stat sunt mai mici decât cele reale: în Maramureș s-a vaccinat deja 25,35% din populația totală

1
496

STATUL SĂ NU MAI COMUNICE DATE FALSE. Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a fost pus ieri, 4 mai 2021, în situația ingrată de a anunța date eronate (în minus) privind procentele de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză pe județe. Nu facem aici apologia comunicării haotice a instituției statului, ci oferim argumente. Studiu de caz: județul Maramureș.

 

Marți, 4 mai 2021, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș care citează date (unicele oficiale) cumulate ale Direcției de Sănătate Publică Maramureș, în județ s-au vaccinat (cel puțin cu o doză de vaccin anti-COVID-19) 131.671 de persoane (doar în perioada 1-3 mai s-au vaccinat 1.918 persoane). Din acestea, 116.996 au fost imunizate cu ser Pfizer, 9.879 cu ser AstraZeneca și 4.796 cu ser Moderna.

 

Conform CJSU, 79.708 persoane au fost imunizate doar cu prima doză și 51.963 de persoane au primit și rapelul. La nivel național acest procent se raportează la populația vaccinabilă, adică la numărul total al persoanelor peste 16 ani din județ. Conform statului, Maramureș era la 16,6% din populație vaccinată. Sigur, acesta este un procent fals. În consecință, să calculăm procentul real.

 

Conform Direcției de Statistică Maramureș, în județul Maramureș sunt 519.386 persoane. Nu există o defalcare clară pe grupe de vârstă, dar să admitem prin absurd că nu există persoane cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani (nevaccinabile). În acest context, la numărul real de persoane vaccinate cu prima doză, în Maramureș erau ieri, 4 mai, 25,35% de persoane imunizate cel puțin cu prima doză. Sigur, procentul e mult mai mare.

 

În 1 mai, primarul municipiului reședință de județ, Cătălin Cherecheș (presupunem că avea date concrete), a anunțat că în Baia Mare deja se vaccinaseră (cel puțin cu prima doză) “55.844 de băimăreni, adică peste 45% dintre cetățenii de peste 16 ani cu domiciliul în municipiu”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Cate persoane din cele 131671 vaccinate in Maramures au domiciliul in alt judet?
    Cifrele fac referire la numarul celor vaccinati in Maramures, nu la maramureseni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here