VICTORIE – Minaur Baia Mare a învins fără emoții Gloria Bistrița și se pregătește pentru semifinala europeană cu Nantes

0
400

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL FEMININ. Miercuri, 5 mai 2021, în prologul etapei 20 a Ligii Naționale de handbal feminin, în Sala Gheroghe Barițiu din Turda, CS Minaur Baia Mare a învins cu 31-26 (18-16) CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. O primă repriză foarte echilibrată, cu scoruri apropiate în prima jumătate, după care băimărencele se distanțează și încheie prima parte a meciului cu două goluri avantaj (18-16).

 

În a doua repriză, bistrițencele revin în joc, însă finalul meciului este dominat categoric de Minaur, cu golghetera campionatului, Kovacevic, în mare formă, și revin se detașează de la 26-25 (min. 52) la 31-25, marcând de 5 consecutiv în timp ce Gloria mai reușește un singur gol. Scor final: 31-26.

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au înscris: Kovecevic (12 goluri), Blohm (7 goluri), Lavko și Fujita (câte 4 goluri), Laslo (2 goluri), Cioca și Tănăsie (câte 1 gol) – de remarcat prestația Cristinei Enache, portarul lui Minaur având 10 intervenții salvatoare. De la bistrițence s-au remarcat Ilyina și Vasileuskaya (câte 6 goluri) și Dincă (4 goluri).

 

Minaur Baia Mare rămâne pe locul 2 în Liga Națională, dar acum ia pauză de campionat pentru pregătirea semifinalei EHF European League, cu Nantes, în 8 mai, la Baia Mare (să sperăm că se reface și Jelena Lavko, care a ieșit de pe teren accidentată în prima repriză).

 

* Foto: @ handbalmania.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here