DOCUMENT – 2mnews vă prezintă integral motivarea de 205 pagini (!) a sentinței prin care primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

0
1132

CĂTĂLIN CHERECHEȘ – SENTINȚA. Dacă erați în pană de idei pentru lectură, îndrăznim o sugestie: vă oferim spre lectură motivarea pronunțării judecătorului Mihai Ștefan Ghica în dosarul penal în care primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost inculpat de DNA pentru luare de mită în formă continuată. Practic, este documentul prin care judecătorul Ghica explică atât derularea procesului, cât și condamnarea de 5 ani de închisoare a edilului. Precizare: hotărârea nu este definitivă, fiind atacată cu apel de edilul Cherecheș.

 

Motivarea (încheierea judecătorească) are o dimensiune impresionantă, respectiv… 205 pagini (!), și o publicăm în integralitatea sa, considerând că poate fi lămuritoare pentru cititorii interesați de subiect. De altfel, dosarul acestui proces conține 13 volume. Saga Cherecheș (click pe link pentru a descărca documentul în format .pdf pe dispozitivul dumneavoastră).

 

Lectura relevă modul în care au fost administrate probele și expertizele tehnice, dialoguri dintre denunțătorul Cristian Șpan (fost președinte executiv al ACS FCM Baia Mare – club falimentat, ca și alte cluburi sportive create/administrate/finanțate de Primăria Baia Mare – și interfața din acte a primarului Cătălin Cherecheș la conducerea trustului de presă eMaramureș) și primarul inculpat, declarații edificatoare ale martorilor, de ce unii martori audiați au fost considerați “cu credibilitate redusă”, explicațiile reținerii sau respingerii unor probe, cu cât a cumpărat edilul Cherecheș trustul de presă eMaramureș pentru a-și face publicitate mascată, modul și executanții cărora le comanda controlul comunicării cu băimărenii, monopolizarea comunicării publice ș.a.m.d.

 

 

Evident, în conținutul prezentat aici aveți și motivarea soluției date de judecătorul Tribunalului Cluj în acest caz: 5 ani de închisoare (cu executare și scăderea din pedeapsă a perioadei petrecute în arest, închisoare și arest la domiciliu – care totalizează aproape 8 luni).

 

Vă doresc lectură plăcută!

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here