DECIZIE – O nouă demisie în Orașul Învingătorilor: directorul SPAS Baia Mare, Bogdan Gavra, a eliberat un loc de șef serviciu

1
1353
Bogdan Gavra

DEMISIE. Directorul general al Serviciul Public Asistență Socială Baia Mare, Bogdan Gavra, a anunțat că a demisionat din funcția publică de conducere a serviciului aflat în subordinea Primăriei. Susținând că decizia este una neplăcută, Gavra a precizat „Sunt un om credincios, educat în respect față de lege și credință (n.red., este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă), principii care mi-au guvernat întreaga viață și activitate. Întrucât nu doresc sa creez neplăceri nimănui prin poziția pe care o ocup în administrația publica, astăzi, 30 martie 2018, am luat decizia să demisionez din funcția publică deținută”.

 

În 2014, Bogdănel Viorel Gavra, director executiv al SPAS Baia Mare, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că în perioada 19 decembrie 2011 – 23 octombrie 2012 a deținut, simultan funcția de director SPAS și cea de expert implementare Regiunea Nord-Vest din cadrul Fundației „Hope And Homes For Children” România. Decizia a fost menținută de instanța de judecată în 2018, implicit postul său ar fi trebuit scos la concurs, conform legii, însă primarul Cătălin Cherecheș a anunțat altă intenție. Respectiv, crearea unei noi Direcții în subordinea Primăriei: Direcția Socio-Medicală.

 

Aceasta ar urma să fie coordonată de un șef care va avea în subordine SPAS, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” (TBC) și cabinetele medicale școlare ale unităților de învățământ de pe raza municipiului Baia Mare.

 

Gavra a spus că pleacă „cu fruntea sus, după ani de muncă și responsabilitate profesională, mândru de ceea ce am realizat împreună cu tot colectivul alături de care mi-am desfășurat activitatea” și a mulțumit, ca la Oscar, colegilor, primarului, consilierilor locali, organizațiilor neguvernamentale și prietenilor. Gavra este cel de-al doilea șef din Primăria Baia Mare care demisionează în acest an, după directorul general în Direcţia Generală Dezvoltare Publică, Vasile Barbul, cel răpus de… zăpadă.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. No, asta e! Dar stiti ca este si una pentru care sa nu plangem? Domnul Eugen Farcasan a plecat din Gara din Baia Mare lcu porumbei, fiind PROMOVAT, la Regionala CFR Cluj in calitate de director?! No, ce mai zici Vischi?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here