DIN FONDURI EUROPENE – A fost semnat contractul de finanțare cu 2,58 milioane de lei pentru instalarea unei centrale electrice fotovoltaice în comuna Cernești

0
317

CERNEȘTI – CENTRALĂ ELECTRICĂ. În comuna maramureșeană Cernești, pe Coasta Braniștei, lângă biserică, pe un teren în suprafață de 3,17 hectare se va construi o centrală electrică fotovoltaică, administrația publică locală, controlată de edilul Mircea Aurel Deac (USR), asigurându-și o finanțare europeană nerambursabilă de circa 2,6 milioane de lei (exact: 2.582.700,82 lei). Contractul de finanțare a fost semnat deja la Ministerul Energiei.

 

Noua capacitate de producere a energiei electrice din Cernești va fi realizată prin montarea a 727 de panouri de 550 W, puterea instalată totală fiind de circa 400 kWp.

 

Energia produsă de parcul fotovoltaic va acoperi consumul de energie al instituțiilor din comuna Cernești (dispensar, primărie, cămine culturale, școli), precum și al sistemului de iluminat public.

 

„Odată cu implementarea acestui proiect, vom beneficia de iluminat public pe tot timpul nopții, stingând astfel nemulțumirea exprimată de o parte dintre cetățenii comunei în privința întreruperii iluminatului stradal pe timp de noapte. În plus, acest parc fotovoltaic va deservi și consumului de energie al stațiilor de epurare, de tratare apă, de pompare a apelor uzate menajere și de pompare a apei potabile, care vor fi instalate prin proiectul aflat în execuție al înființării sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare a apelor uzate menajere”, a precizat primarul Mircea Aurel Deac.

 

Pe lângă producția energiei electrice pentru consumul propriu al comunei, capacitatea de la Cernești va contribui la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă și la o economie mai eficientă, mai ecologică și mai competitivă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here