LEGE ADOPTATĂ – În doar 4 din cele 76 de UAT-uri din Maramureș mai pot funcționa săli de jocuri de noroc, în celelalte se vor închide

1
3026

RESTRICȚII – JOCURI DE NOROC. Camera Deputaților a adoptat legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc din localitățile care au sub 15.000 de locuitori, o mare lovitură dată industriei „păcănelelor”, cum este numită colocvial. Inițial, proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor a fost for decizional, proiectul fiind adoptat marți, 9 aprilie 2024, cu 243 de voturi „pentru”, 4 abţineri și 2 voturi neexprimate. Sute de săli de jocuri își vor înceta activitatea.

 

Legea va fi trimisă pentru promulgare la președintele României, iar apoi va fi publicată în Monitorul Oficial. În 90 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial, președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc trebuie să ia măsurile tehnice necesare pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc și să înființeze un registru public, accesibil online şi actualizat la fiecare 24 de ore, care va cuprinde operatorii licenţiaţi/autorizaţi pentru a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

Conform noii legi, în județul Maramureș vor mai avea voie să funcționeze săli de jocuri de noroc doar în 4 din cele 76 de UAT-uri, respectiv în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației și orașele Borșa și Vișeu de Sus.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here