DECIZIE – Polițistul Sergiu Alex Siladi de la IPJ Maramureș rămâne în arest de sărbători: cercetat pentru distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic

0
971

FAPTĂ. Agentul de poliție Sergiu Alex Siladi (24 de ani) de la Postul de Poliție Rurală Remetea Chioarului (arondat Poliției Orașului Șomcuta Mare) este menținut în arest preventiv până în 8 ianuarie 2023, în urma unei decizii definitive din 12 decembrie 2022 a Curții de Apel Cluj – inițial, menținerea în arest pentru încă 30 de zile a polițistului cercetat pentru distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic a fost pronunțată, în 5 decembrie 2022, de judecătorul de caz de la Tribunalul Maramureș, Siladi contestând-o la instanța superioară și cerând, prin avocat, înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

 

Siladi a fost arestat preventiv joi, 10 noiembrie 2022, instanţa reținând că există suspiciunea rezonabilă că agentul de poliție, însoţit de un alt bărbat, rămas neidentificat până în prezent, s-a deplasat în 10 iulie 2022, în jurul orei 23.20, cu un autoturism la domiciliul unei persoane vătămate, împrejurare în care, bărbatul neidentificat a stropit cu motorină aflată într-un recipient de plastic autoturismul parcat în faţa imobilului, aparţinând persoanei vătămate (dar folosită de un martor în dosar), şi l-a incendiat.

 

Fapta de distrugere ar fi fost concepută şi săvârşită de agentul de poliție în scop de răzbunare şi de constrângere, în contextul unui împrumut acordat de polițist unui alt martor din dosar (împrumut acordat prin intermediul celui care folosea mașina persoanei vătămate), iar acesta nu i-a restituit banii.

 

De asemenea, în 1 august 2022, în jurul orei 20.00, agentul de poliție inculpat şi-a determinat un coleg de serviciu să acceseze fără drept (în interesul personal al inculpatului, cu depăşirea autorizării primite, şi în afara exercitării atribuţiilor de serviciu) baza de date administrată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, pentru a verifica datele din evidenţa auto ale unei persoane.

 

În urmă cu un an, agentul de poliție Siladi era remarcat public de conducerea IPJ Maramureș pentru că a refuzat o șpagă oferită de un șofer și a sesizat Serviciul Teritorial Anticorupție Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here