DIFICULTATE – Un semnificativ constructor din Maramureș și-a cerut insolvența după ce anul trecut și-a dublat cifra de afaceri și a realizat un profit de 770 de ori mai mare

0
7268

PROTECȚIA INSOLVENȚEI. După ce în 6 decembrie 2023, instanța i-a respins cererea de deschidere a procedurii de concordat preventiv (procedură judiciară de prevenire a insolvenței, care suspendă executările silite), firma de construcții a drumurilor Drupo V Nord SRL, înregistrată în Baia Mare, și-a cerut insolvența. Noua cerere a fost înregistrată la Tribunalul Maramureș miercuri, 27 decembrie 2023, urmând să fie soluționată de magistratul desemnat al Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal.

 

Cererea vine după ce la finalul anului trecut societatea de drumuri din Maramureș și-a dublat cifra de afaceri și a realizat un profit net de 770 de ori mai mare decât în anul precedent.

 

Firma, care este controlată scriptic de Ileana Victorița Pașcu (31 de ani, originară din Sighetu Marmației, asociat unic – este soția lui Vasile Pașcu, candidatul PMP la Primăria Oncești la alegerile locale din 2020, acesta este de profesie inginer constructor), a realizat la finalul anului trecut cea mai mare cifră de afaceri și cel mai mare profit net din istoria de 8 ani a societății (cifră de afaceri de 8,26 milioane de lei și profit net de 3,15 milioane de lei, realizate cu 17 angajați), dar și cele mai semnificative datorii: 8,11 milioane de lei.

 

Cu câteva zile înainte de cererea de intrare în insolvență, o solicitare similară a făcut statul (prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș), societatea înregistrând datorii către stat de 4,27 milioane de lei – în acest sens, Finanțele au și încheiat procedurile de selectare a parcticianului de insolvență (a fost desemnat Start Insolvency SPRL).

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here