ESTIMAREA FINALĂ – Cât costă pasajul rutier Baia Mare – Recea (Clubul Văcarilor), proiectat cu cinci deschideri și 495 de metri lungime

3
9640

PASAJ CLUBUL VĂCARILOR. Conform indicatorilor tehnico-economici din Studiu de Fezabilitate (SF) al pasajului rutier de la Clubul Văcarilor (amplasat pe DN 1C, între Baia Mare și Recea), contractat în 10 noiembrie 2021 de Consiliul Județean Maramureș cu firma Professional Engineering Consulting SRL din București (controlată de Mircea Valentin Dincă – unic asociat), investiția se ridică la aproape 100 de milioane de lei (exact: 98.293.884,77 lei, sumă care include TVA).

 

La propunerea proiectantului s-a optat pentru un pasaj cu cinci deschideri, două culee (infrastructura care susține calea de acces pe pod) și 4 pile (picioare), având o lungime a suprastructurii de 130 de metri și o lungime totală de 495 metri (lungimea rampelor fiind de 365 de metri). Practic, s-ar construi la valoarea de aproape 200.000 lei (cu tot cu TVA)/metru.

 

SF-ul pentru a fost depus avizat favorabil de Consiliul Tehnico-Economic al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj și a fost trimis spre avizare la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Conform proiectului, pasajul rutier ar regla traficul rutier dinspre municipiul Baia Mare înspre drumurile europene/naționale, prin varianta de ocolire Baia Mare, înspre localitățile limitrofe și invers. De asemenea, ar duce la descongestionarea traficului rutier greu în zona sensului giratoriu de la Clubul Văcarilor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here