DIFICULTATE ECONOMICĂ – O bancă a cerut insolvența procesatorului băimărean de miere comercializată sub marca Honey de Roy

0
4707

CERERE DE INSOLVENȚĂ. CEC Bank, din postură de creditor, a cerut în instanță deschiderea procedurii de insolvență împotriva firmei Apicola Readivas SRL din Baia Mare, societate care procesează și comercializează mai multe tipuri de miere sub marca Honey de Roy. Speța va fi judecată de magistratul desemnat de la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Societatea Apicola Readivas SRL, înregistrată în Baia Mare, este specializată în import-export de miere organică și convențională, nucă și polen uscat și are fabrica de procesare-ambalare pe strada Fabricii nr. 23. Firma, care deschis un punct de lucru și în Sectorul 5 București, comercializează în marile lanțuri de retail miere polifloră, de tei, de salcâm, de mană, de zmeură, de lavandă, de mentă, de pomi fructiferi, precum și sortimente de miere tropicală (de portocal, de cimbru, de eucalipt), adusă din Spania – firma mai are colaboratori externi, în China, Arabia Saudită, Danemarca, Franța și Portugalia.
Apicola Readivas cumpără miere de la apicultorii tradiționali, face buletinul de analiză calitativă (sens în care colaborează cu laboratoarele germane Intertek și Quality Services International GmbH), o procesează (fluidizare, omogenizare), o îmbuteliază și o comercializează. Directorul general al firmei este Ioan Groza, iar administratorul acesteia este Vlad Groza.
În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 3,33 milioane de lei și un profit net de 153.640 lei, realizat cu 4 angajați, dar și datorii de circa 4,9 milioane de lei.

* Foto: @honeyderoy.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here