EXISTĂ VIAȚĂ ȘI DUPĂ PARAGINĂ – Se redeschide complexul Stejarul din Maramureș, inaugurat în urmă cu 56 de ani: află identitatea și planurile noilor proprietari

1
8548

COMPLEXUL STEJARU. Sâmbătă, 23 septembrie 2023, de la ora 12.00, are loc redeschiderea Complexului La Stejaru’, un motel-restaurant-braserie în vogă în anii ’70-’80, localizat în satul Finteușu Mare nr. 57 (aparținător de orașul Șomcuta Mare), lăsat în paragină mulți ani și refăcut de familia de antreprenori Bonte din Baia Mare (Gabriel Marius Bonte și Loredana Gheorghina Bonte – foto mic dreapta,  47 de ani), care mai dețin firmele de service auto Bonte Garage SRL și Marmar SRL.

 

Complexul-restaurant, construit în Pădurea Stejarul și conceput ca un tribut adus stejarului (până și mobilierul – scaunele, mesele, barul – și decorațiunile interioare erau concepute tot ca o imitație a trunchiurilor de stejar), care a fost inaugurat în anul 1967 și a funcționat până în anul 2005 (fiind gestionat de Cooperativa de Consum locală), va fi administrat de soții Bonte printr-o firmă nou-înființată, Camping Stejarul SRL.

Gabriel Marius Bonte a precizat pentru 2mnews că s-a decis să cumpere locația din nostalgie și pentru că aceasta re un potențial semnificativ de dezvoltare a unei zone turistice și de agrement: „Tata a lucrat la Cooperație (n.red., Uniunea Regională a Cooperaţiei de Consum Maramureş – care coordona activitatea de aprovizionare şi desfacere a tuturor cooperativelor locale din județ), era tâmplar de întreținere, și când eram copil mă lua cu el atunci când era trimis să facă lucrări la complexurile de cazare și alimentație publică, hanuri, pensiuni, pe care le gestiona în județ Cooperația.

 

Am vrut să cumpărăm un loc care să se preteze și pentru camping – ne-am cumpărat o autorulotă -, pentru aceste amintiri și pentru că am gândit un proiect mai vast. Am cumpărat de la o firmă privată care a ajuns proprietara complexului, dar nu a mai investit în reintroducerea în circuitul comercial și locul era deja într-un proces de degradare. Noi deocamdată am reușit să reabilităm clădirea în care era bucătăria și terasa de vară, deci circa 25% din ce este acolo și redeschidem sâmbătă la prânz. Am lucrat mult, zilnic, uneori până la ora 22…

 

Însă vizăm accesarea unor fonduri europene, pentru că doar așa îl vom putea reabilita în totalitate, costurile fiind semnificative. Proiectul nostru prevede ca acolo să amenajăm o parte a locației pentru camping, să construim un parc aventura, o sală de evenimente și în locul clădirii-restaurant să amenajăm o pensiune cu notă rustică”.

 

* Foto retro: @Fersig FB

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here