ÎN ACEASTĂ SEARĂ – Spectacol de dans contemporan și artă digitală pe tema violenței contra femeii: „Burqa și basma”, la Teatrul Municipal Baia Mare

0
281

SPECTACOL. Joi, 17 iunie 2021, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare, va fi prezentat spectacolul de dans contemporan și artă digitală „Burqa și basma”, proiect realizat după o idee a lui Radu Dinulescu, fiind un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est. Spectacolul este regizat de Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunisia).

 

Din distribuție fac parte Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea. Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența contra femeii – temă care, atât în zona Africii de Nord, cât și la noi, are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă.

 

Din colectivul tehnic: coregrafia – Raul Hotcaș și Ahlam El Morsli (Maroc); imagine 3D stereoscopică – Armand Richelet-Kleinberg (Belgia); scenografie și costume – Mihai Vălu; asistent regie – Iulian Bulancea, coordonator tehnic – Augustin Danciu; regie tehnică și proiecție video – Teo Molnar; lumini – Sandu Șimonca și Felix Mare. Spectacolul durează 60 de minute și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Organizația Internațională a Francofoniei.

 

Premiera acestui spectacol a avut loc în 11 octombrie 2020. Prețul unui bilet este 20 lei (10 lei, preț redus).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here