DIFEREND – 12 acționari minoritari ai Magazinului Maramureșul cer revocarea membrilor Consiliului de Administrație și adoptarea unei politici privind repartizarea dividendelor

0
2203

SOLICITARE FĂRĂ ȘANSE DE REUȘITĂ. 12 acționari minoritari ai firmei Magazin Universal Maramureș SA, care dețin împreună o participație de 11,66%, au inclus pe ordinea de zi a proximei Adunări Generale a Acționarilor, programată la finalul acestui an (în 29 decembrie), să se supună la vot revocarea membrilor Consiliului de Administrație și adoptarea politicii de dividend (respectiv al unui set de direcții privind repartizarea profitului net, pe care societatea să fie obligată să îl respecte).

 

Solicitările nu au nicio șansă să fie adoptate, firma care administrează Magazinul Universal Maramureșul din centrul Băii Mari fiind controlată categoric de milionarul clujean Dorel Goia (care deține o participație de 74% prin firmele Info Sport SRL din Cluj-Napoca și Silvania Center SRL din Zalău), însă o consemnăm ca reprezentând un nou semnal tensionat dat de acționarii minoritari privind decizia de nerepartizare a dividendelor, în condițiile în care societatea merge an de an în profit. Însă acest profit este gestionat așa cum decide Goia (care nu decide rău, doar că oamenii își doresc și bani, nu doar o creștere de care nu pot beneficia nicicum).

 

Cei 12 acționari minoritari cer votul în privința revocării Consiliului de Administrație, creșterea numărului membrilor acestuia de la 3 la 5 (motivată prin reprezentarea mai amplă a acționarilor în conducerea firmei, fapt care, susțin ei, ar conduce la o utilizare mai eficientă a activelor). Cei 5 ar urma să fie aleși prin metoda votului cumulativ. În acest moment, CA al firmei Magazinului Universal Maramureș este constituit din 3 persoane (președintele Anamaria Curtean, care este și director general al firmei, și Maria Ciupeiu și Ileana Mureșan, al căror mandat expiră oricum în 14 ianuarie 2024).

 

Cei 12 acționari minoritari care au inițiat potențiale modificări sunt Dan Segal, Marius Viorel Motogna, Petru Cristian Plastin, Nicoleta Mariana Plastin, Constantin Iulian Croitorescu, Bogdan Constantin Dima, Laurențiu Ioan Marius Nistor, Marian Stănciulescu, Constantin Gîrbou, Lucian Dan Marina, Gheorghe Dănuț Marina și Dumitru Miheș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here