FAPT – Soacra lui Cherecheș și-a recunoscut fapta în fața judecătorului: era și greu să n-o facă, a fost prinsă în flagrant

3
2439
Claudia Gliga și Cătălin Cherecheș

SOCRII LUI CHERECHEȘ – MITĂ LA JUDECĂTOR. Claudia Gliga (54 de ani), de profesie cofetar, administrator la firma ElensTab Brod SRL (care gestionează cofetăriile Elen’s Coffee din Reghin și Târgu Mureș), inculpată și ulterior trimisă în judecată de DNA pentru tentativă de mituire a unui judecător din completul care a pronunțat sentința definitivă în procesul de corupție al ginerelui său, fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a uzat de dreptul la tăcere în fața procurorilor și a refuzat să dea declarații.

 

Însă, în faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş şi a Curţii de Apel Târgu Mureş, „inculpata a exprimat o poziţie de recunoaştere a faptei”. Era și greu să nu o facă, ea fiind prinsă în flagrant, în timp ce îi înmâna o mită de 50.000 de euro mamei judecătorului Georgiana Rodica Făcarș-Hîngan de la Curtea de Apel Cluj, care a reclamat fapta procurorilor anticorupție, devenind martor în acest proces.

 

Claudia Gliga a fost reținută în flagrant, în 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Iulius Mall din Cluj-Napoca, ulterior fiind menținută sub măsura de arest preventiv în arestul IPJ Mureș. Ea a fost trimisă în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, sub acuzația de dare de mită, speța urmând să fie soluționată în primă fază procesuală la Tribunalul Mureș.

 

Și socrul lui Cherecheș, Dorin Petru Gliga, angajat ca și conducător auto la  firma soției sale, a uzat de dreptul la tăcere în fața procurorilor DNA și a refuzat să dea declarații. Inculpat și apoi trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, el a fost menținut în arestul IPJ Mureș până miercuri, 20 decembrie 2023, când prin decizie definitivă Curtea de Apel Târgu Mureș l-a plasat sub o măsură preventivă mai blândă, respectiv în arest la domiciliul din Reghin. Spre deosebire de soția sa, Dorin Gliga nu și-a recunoscut fapta (că ar fi complice la darea de mită) în faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş şi a Curţii de Apel Târgu Mureş.

 

Conform interceptărilor din dosar, în strategia prin care a fost stabilită mituirea judecătorului Fărcaș-Hîngan era implicată și Viorica Cherecheș, mama fostului primar, care ar fi dat banii promiși de cuscra sa mamei judecătorului și care i-ar fi scris acesteia și o misivă disimulată într-un pachet cu prăjituri. Mita ar fi fost dată în schimbul pronunțării unei sentințe de achitare a fostului edil din Baia Mare, condamnat pe fond la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Ulterior, Curtea de Apel Cluj a menținut sentința pe fond, iar Cherecheș, deși era pus sub control judiciar, a fugit din țară, fiind prins după câteva zile în Augsburg (Germania) – acum este deținut în închisoare în așteptarea judecării cererii de extrădare în România pentru executarea pedepsei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Procurorii DNA urmăresc doar banii care au plecat de la primar. Pentru a reconstitui un traseu complet să caute și banii care veneau la primar. Un prim indiciu: căutați acolo unde se înalță macarale. După, se vor deschide și alte piste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here