INTERES PUBLIC – S-a lansat programul de finanțare Protecția monumentelor istorice de pe raza administrativ-teritorială a județului Maramureș

0
326

ANUNŢ. Județul Maramureș, prin Consiliul Judeţean Maramureș, invită beneficiarii eligibili care îndeplinesc condițiile prevăzute de H.G. nr. 1430/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind situațiile în care Ministerul Culturii și Cultelor, respectiv autoritățile administrației publice locale, contribuie la acoperirea costurilor lucrărilor de restaurare/conservare/intervenție/protejare asupra monumentelor istorice, proporția contribuției, procedurile, precum și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească proprietarul, precum și condițiile prevăzute de HCJ MM nr. 209/2023 privind aprobarea Programului de finanțare „Protecția monumentelor istorice de pe raza administrativ-teritorială a județului Maramureș” să depună cereri de finanțare în acest scop.

 

Conform programului de finanțare sunt considerate cheltuieli eligibile, pentru monumente istorice din grupa A și grupa B, următoarele tipuri de cheltuieli:

– lucrările de intervenţie asupra monumentelor istorice care fac parte din grupa B și lucrările de protejare a monumentelor istorice care fac parte din grupa A, pentru care există autorizație de construire valabilă sau care se încadrează în prevederile art. 11 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare.

– serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnice.

 

  1. Data limită pentru depunerea cererilor: 30 iunie 2023, ora 14:00
  2. Adresa la care trebuie depuse cererile: Municipiul Baia Mare, str. Gheorghe Şincai, nr. 46, Județul Maramureș – Registratura Consiliului Judeţean Maramureş
  3. Toată documentația necesară obținerii finanțării este postată pe site-ul instituției: www.cjmaramures.ro, secțiunea activitate/ghiduri de finanțare/ Program de finanțare „Protecția monumentelor istorice, de pe raza administrativ-teritorială a județului Maramureș”.

 

Președinte Ionel Ovidiu Bogdan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here