CONVENŢII – Primarii şi preoţii din 14 comune din Maramureş şi-au primit bisericile de lemn înapoi

0
325
Biserica Șurdești (foto: @bubu)

FINAL. Primarii şi preoţii din 14 comune incluse în „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” au semnat, la Consiliul Judeţean Maramureş, convenţiile de predare-primire a obiectivelor realizate în cadrul proiectului finanţat cu aproximativ 20 de milioane de lei.

 

Proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” a urmărit, unii spun că obiectivul n-a fost atins în totalitate, atragerea unui număr cât mai mare de turişti prin punerea în valoare a bisericilor de lemn din 14 comune din Maramureş – Bârsana, Bogdan Vodă, Botiza, Budeşti, Călineşti, Copalnic-Mănăştur (în satul Cărpiniş), Deseşti, Ieud (cu două obiective), Ocna Şugatag (în Sat Şugatag), Poienile Izei, Remetea Chioarului, Rozavlea, Săcălăşeni, Şişeşti (cu două obiective, în satele Plopiş şi Şurdeşti).

 

În cadrul proiectului s-au construit 16 centre de informare turistică în proximitatea bisericilor incluse în proiect – pe care CJ Maramureş urmează să le doteze cu materiale informative şi să instruiască personalul angajat -, s-au amenajat parcările, s-au recondiţionat împrejmuirile şi s-a asigurat iluminatul exterior. Pentru realizarea proiectului, bisericile de lemn au fost predate CJ Maramureş, titularul de proiect, iar acum, după recepţia finală, au revenit proprietarului iniţial (primăria sau parohia, după caz).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here