DEVOALARE – Pe cine vrea primarul Cherecheș să mute în actualul sediu al Primăriei Baia Mare, după ce activitatea administrativă va fi transferată în fostul sediu al BCR

2
9313

SCHIMBAREA LOCATARULUI”. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, intenționează ca după mutarea activității Primăriei Baia Mare în fostul sediu al BCR de pe Bulevardul Unirii nr. 15 – achiziționat cu circa 11 milioane de lei din pușculița orașului (s-au plătit 6 milioane de lei și până la 15 octombrie 2023 trebuie plătită și ultima tranșă de bani, de 5 milioane de lei) -, fapt estimat public de edil ca urmând să aibă loc la 1 decembrie 2023, clădirea cu 4 etaje în care activează acum administrația locală, de pe strada Gheorghe Sincai nr. 37, să fie dată în administrarea Direcției Județene de Telecomunicații Maramureș a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

 

În acest moment, STS Maramureș, serviciu condus din noiembrie 2022 de colonel Daniel Mic, își desfășoară activitatea în sediul Inspectoratului Județean de Poliție, pe strada 22 Decembrie nr. 37. Clădirea Primăriei Baia Mare are o suprafață de aproape 2.000 m (regim de înălțime P+4 etaje), imobilul având și un teren în suprafață de peste 3.100 mp.

 

Structură militară, STS face parte din sistemul național de apărare și organizează, conduce, desfășoară, controlează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și pentru alți utilizatori prevăzuți de lege.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ciudățenii. ! Pe clădirea fostului sediu al telefoanelor ( de lângă fostul magazin Maramureș) atârnă un afiș cum că ar fi de vânzare. Acolo nu ar fi avut loc DJTM și STS ? Construcția fiind special concepută pentru astfel de activități.

    • Acea clădire e proprietate privată, se vinde, adică e „pe bani”. Primăria e gratis (pentru STS). De ce să plătească statul pentru ceva care i se dă gratuit (deși orașul putea încasa bani pentru respectiva clădire)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here