DECIZIE – Fostul primar de Sighetu Marmației, Ovidiu Nemeș, trimis în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu, în dosarul „Avocații”

0
3028
Ovidiu Gheorghe Nemeș

ABUZ ÎN SERVICIU. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului primar al municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Gheorghe Nemeș (42 de ani), pentru săvârșirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 

Conform DNA Baia Mare, în cursul anului 2013, edilul (la acea oră) Nemeş, prin încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu un avocat din cadrul Baroului Maramureş două contracte de asistenţă juridică având ca obiect redactarea unei întâmpinări şi reprezentarea primăriei oraşului Sighetu Marmaţiei într-o cauză civilă. Pentru serviciile prestate, avocatul ar fi primit suma totală de 12.480 lei.

 

În ambele situaţii, edilul ar fi acţionat contrar legii (fără acordul Consiliului Local Sighetu Marmației), rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu 12.480 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum de către avocatul respectiv.

 

Până la data emiterii prezentului rechizitoriu, Municipiul Sighetu Marmaţiei nu s-a constituit parte civilă în prezenta cauză. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Maramureş.

 

Urmărit în două dosare penale, Nemeș a renunțat să candideze la Primăria Sighetu Marmației și s-a retras din politică și din oraș. Acum stă în București, se recomandă ca pasionat de gemologie și are o afacere cu bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase pe care susține că le cumpără din Africa și le prelucrează în Asia.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here