ALEGERI – Cine candidează pentru funcţia de primar în oraşul Ulmeni

1
2473
Primăria orașului Ulmeni (județul Maramureș)

CANDIDAŢI. Doar patru candidaţi se vor înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al oraşului Ulmeni – sigur, până în 22 mai (ultima zi de depunere a candidaturilor) mai pot interveni surprize, dar, în urma informaţiilor culese de la liderii filialelor locale ale partidelor politice, 2mnews a conchis că acestea sunt puţin probabile şi a decis să vă ofere în premieră lista candidaţilor.

 

Careul candidaţilor de la Ulmeni este format din reprezentanţii ALDE, PMP, PNL şi PSD. Înainte de prezentarea acestora, trei informaţii oficiale. Până acum a fost înregistrat un singur „parteneriat politic” la BEJ, cel dintre PMP şi UDMR, maghiarii (care nu îşi vor nominaliza candidat) având acontat postul de viceprimar (prin actualul viceprimar cu atribuţii interimare de primar, Ştefan Vicsai) în cazul în care candidatul PMP va câştiga scrutinul electoral. A doua informaţie oficială se referă la numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale de la Ulmeni: 5.735, conform listei Autorităţii Electorale Permanente valabilă la 10 aprilie 2017.

 

În fine, a treia „oficială”: doar şase partide şi o alianţă politică şi-au înregistrat semnele electorale pentru alegerile parţiale din 11 iunie: USR, PSD, PNL, Alianţa PMP-UDMR, PMP, ALDE, Partidul Verde. Din informaţiile noastre, USR şi Partidul Verde nu vor participa cu candidaţi la aceste alegeri, iar alianţa PMP-UDMR era valabilă în Ulmeni, nu şi în Baia Sprie (acolo, UDMR îl va susţine pe candidatul PNL). Pentru cei care n-au sesizat timpul trecut, o lămurire, la fel, în premieră: alianţa nu mai este valabilă nici în Ulmeni, pentru că Vicsai nu va candida, implicit, liderul PMP candidează sub semnul partidului său şi nu al alianţei politice înregistrate la BEJ.

 

Candidaţii

 

ALDE l-a desemnat candidat pe Dacian Olimpiu Sas. Acesta are 36 ani, este consilier local, absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filosofie – UBB Cluj-Napoca (2006) şi este învăţător la Liceul Teoretic „George Pop De Băseşti” Ulmeni (din 2013). A mai fost listele ALDE şi la alegerile parlamentare din 2016, pe loc neeligibil (oricum, la ALDE Maramureş toate locurile au fost neeligibile). De asemenea, a mai candidat pentru funcţia de primar în 2008, din partea PNG.

 

PMP l-a desemnat candidat pe ultimul primar ales, preşedintele formaţiunii, Lucian Morar, cel care a depus jurământul de primar, apoi a renunţat în 2016 la mandat pentru a deveni consilier judeţean şi apoi vicepreşedinte al forului administrativ al Maramureşului. De această dată, însă, Morar a precizat pentru 2mnews: „Voi câştiga aceste alegeri cu peste 70% şi nu mă voi retrage. O să demisionez din Consiliul Judeţean Maramureş pentru a mă reîntoarce în Ulmeni şi a-mi relua funcţia de primar. Am luat această decizie şi ea este definitivă”. Morar a câştigat ultimele trei alegeri pentru funcţia de primar, în 2008, 2012 şi 2016 (ultimele cu 2.880 de voturi).

 

PNL îl trimite în cursa electorală pentru Primăria Ulmeni pe Ionel Covaciu (60 de ani) economist. Are patru ani de experienţă în administraţia publică locală fiind viceprimar al oraşului în perioada 2004-2008. Şi el a mai candidat pentru funcţia de primar al oraşului Ulmeni, în 2016, sub sloganul „Ştie, vrea şi poate să readucă Ulmeniul la ce a fost odată”, promiţând să atragă investitori care să creeze noi locuri de muncă, dar a cumulat doar 369 de voturi.

 

PSD a nominalizat-o candidat pe Cornelia Luca. Aceasta a mai candidat pentru funcţia de primar în Ulmeni în 2008 şi 2012 (ultima dată din partea USL, cumulând 27% din voturile exprimate – au fost doar doi candidaţi atunci, Luca şi Morar, ultimul candidând pentru UNPR şi cumulând 73% din voturi). Lucrează la Finanţe şi este soţia primarului din Sălsig, Florian Lucian Luca.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here