SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Două săptămâni până la începerea în Baia Mare a celui mai vechi festival internațional de teatru din România, „Atelier”

0
2074

BAIA MARE – FESTIVALUL ATELIER 2023. Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, cel mai vechi festival internațional de teatru din România, ajuns la ediția a XXIX-a, va avea loc în Baia Mare, în perioada 10-17 iunie 2023. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Atelier 92” și Teatrul Municipal Baia Mare.

 

Festivalul internațional „Atelier” a fost înființat în anul 1992 de dramaturgul Radu Macrinici (actualul manager al Teatrului Municipal Baia Mare) și este o manifestare teatrală cu caracter exploratoriu, care își propune să realizeze, prin  intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării și dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă și artei actorului secolului XXI.

 

Festivalul este structurat pe formule tematice diverse: teatru-dans, teatru gestual, teatru fizic, teatru documentar, teatru în spații neconvenționale, teatru instrumental, teatru burlesc, teatru cu obiecte, teatru-circ etc.

 

* Foto arhivă: @Dorin Maciovan

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here