DECIZIE – Simona Cremene, condamnată la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare, și-a pierdut funcțiile de consilier județean și de director administrativ al Spitalului Județean din Maramureș

0
3094
Simona Cremene

CONDAMNATĂ CU SUSPENDARE. Mihaela Simona Cremene (50 de ani), director administrativ al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare și consilier județean PMP, a fost condamnată la 2 ani și jumătate de închisoare, cu suspendarea pedepsei sub supraveghere timp de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

 

Ea a fost reținută și apoi arestată, în perioada 31 martie – 28 aprilie 2022, pentru că și-a dobândit funcția cu ajutorul unei diplome de studii superioare falsificate. Cremene și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, ulterior fiind eliberată din arest și judecată în libertate, în procedură simplificată, sentința fiind dată la 27 iunie 2022 de Tribunalul Maramureș.

 

De asemenea, Cremene a plătit 1.000 lei către stat (cheltuieli judiciare), a plătit prejudiciul cauzat Spitalului Județean, și are timp de 5 ani interdicția de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

 

Implicit, ea nu mai poate ocupa funcțiile din conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ și nici pe aceea de consilier județean. De altfel, în 28 iulie, consilierii județeni vor consta oficial (prin hotărâre) încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Cremene, locul acesteia urmând să fie declarat vacant și PMP va numi un nou consilier județean de pe lista supleanților.

 

Pe durata termenului de supraveghere, printre altele, Cremene trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze timp de 90 de zile o muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie la Poliţia Municipiului Baia Mare fie la Primăria Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here