FAPT – Coeficientul de umplere al Barajului Strâmtori-Firiza este 78%, dar rezervele de apă sunt suficiente pentru toate folosințele

0
3528

BARAJ FIRIZA. În acest moment, coeficientul de umplere al Barajului Strâmtori-Firiza este de 78% – coeficientul de umplere este calculat/raportat la nivelul normal de retenție -, sub media de umplere a principalelor acumulări din spațiul hidrografic Someș-Tisa, aflate în administrarea Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa și a Hidroelectrica SA, a informat Cristina Vădan, purtător de cuvânt al instituției.

 

Media coeficientului de umplere în principalele opt baraje din spațiul hidrografic Someș-Tisa este de 86%, barajul din Baia Mare având cel mai scăzut coeficient de umplere după cel al barajului Gilău din județul Cluj (care are un coeficient de umplere de 74%), însă rezervele de apă sunt suficiente pentru toate folosințele, a subliniat Vădan, stratul de zăpadă existent în amonte de lacurile de acumulare oferind rezervă suplimentară de apă.

 

Acumularea Strâmtori-Firiza asigură alimentarea cu apă a municipiului Baia Mare şi altor 35 de localităţi din judeţul Maramureș.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here