DECIZIE – S-a încheiat recursul primarului Cherecheș în procesul cu ANI, în care a fost condamnat pe fond să plătească statului 2,7 milioane de lei, sumă considerată avere nejustificată

2
3042
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

CONTROLUL AVERILOR. După un an și 8 luni s-a încheiat recursul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, la condamnarea în primă instanță în procesul privind controlul averii în urma căruia a fost obligat să plătească Statului Român (prin Ministerul Finanțelor Publice) suma de aproape 2,7 milioane de lei (exact: 2.685.708,31 lei), pe considerent că dobândirea acestei sume, care figura în averea sa, nu poate fi justificată.

 

Instanța supremă a declarat în ședința de miercuri, 22 februarie 2023, încheierea recursului, dispunând amânarea pronunțării soluției definitive pentru 8 martie 2023. Decizia în recurs va fi dată de un complet de 3 judecători de la Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție (care își desfășoară activitatea în sediul secundar, localizat în Bd. Octavian Goga nr. 2, Sector 3 Bucureşti). Completul desemnat în acest caz este nr. 10, compus din judecătorii Horaţiu Pătraşcu, Vasile Bîcu și Ionel Florea.

 

Vă remintim că acest proces a fost declanșat de un raport al Agenției Naționale de Integritate (ANI) din anul 2019, conform căruia primarul Cherecheș a înregistrat în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017 o diferență nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate. În urma acestui raport, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj. Procesul a fost înregsitrat pe rolul instanței în 10 ianuarie 2020, iar sentința Curții de Apel Cluj s-a dat în 9 aprilie 2021.

 

Conform hotărârii, primarul Cherecheș este obligat să plătească Statului Român suma pe care instanța a considerat că nu poate să o justifice (2,7 milioane de lei). Cherecheș a făcut recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție la 16 iulie 2021. După un an și 8 luni, instanța supremă a decis să încheie procesul și urmează să pronunțe hotărârea definitivă în 8 martie 2023. În cazul în care completul de 3 judecători menține soluția pronunțată pe fond, Cherecheș este obligat să plătească 2,7 milioane de lei “în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a sentinţei”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu stiati ??? UN MIZILIC pentru „cereches” !!! Vinde 10 apartamente din cele 118 pe care le are (prin prepusi) si gata a scapat. Va avea bani mai putini pentru pliculete magice si viata merge inainte, treaba merge, sp(…)a merge el cu drag munceste …….sa recupereze gaura……e simplu. Ne mai da cu pudra (povesti cu zane si cu Ileana Cosanzeana) ne mai ia fata cu marile realizari nerealizate (parca facute din banii lui mumasa) mai o panseluta, mai o fantana arteziana, mai o sindrofie cu octogenarele electorale, mai un post la Primarie pentru amanta cuiva si uite asa caini latra si caravane trece. Pardon. Institutiile noastre care ar trebui sa vada toate aceste furaciuni nu ai caini care sa latre au fost castrati, tot de domnul doctor Kake (doctor in economia sp(…)ilor si a fur(…)lui din banu public). (comentariu moderat – limbaj excesiv)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here