DECIZIE – Reacție la scăparea de sub control a primarului Coman Vărzaru’: PNL Maramureș a dizolvat organizația din Vișeu de Sus și l-a înlocuit pe Coman Vărzaru’ cu Duțu Coman

3
1635
Vasile Coman și Ioan Radu Coman

TOTUȘI, NU L-AU MAI LĂSAT SĂ-ȘI FACĂ DE CAP. Luni, 30 octombrie 2023, Biroul Politic Județean al PNL Maramureș a decis dizolvarea organizației PNL Vișeu de Sus, condusă de Vasile Coman „Vărzaru’” (care este și primarul orașului). Decizia a fost luată în urma celor mai recente evenimente din cadrul Consiliului Local Vișeu de Sus, când primarul Coman Vărzaru’ (PNL) le-a impus consilierilor locali PNL să voteze pentru demiterea viceprimarului Marius Grad (PNL), pe considerent că acesta s-ar fi opus semnării unei recepții parțiale a unei lucrări efectuate de firma Conrep, controlată de primar prin interpuși, și ar fi vrut să inițieze crearea unui depozit de lemn pentru populație, fapt care s-ar fi repercutat asupra prețului lemnului în zonă, decis în principal de o altă firmă a primarului.

 

Puciul împotriva lui Bogdan, cu conotații financiare

 

Însă derapajele împotriva propriului partid ale lui Coman Vărzaru’, un penelist de conjunctură, momit în partid înaintea alegerilor din 2020 (până atunci a fost la PSD), durează de ceva vreme.

 

În afara deja publicei apropieri de PSD, partid în care se va întoarce înaintea alegerilor din 2024, ca un vertiabil traseist politic ce este, Vărzaru’ a inițiat organizarea unui puci împotriva președintelui Ionel Bogdan, atrăgând de partea sa 5 alți influenți primari PNL din Maramureș, obiectivul principal fiind forțarea lui Bogdan, care este și președintele Consiliului Județean, să îl numescă la conducerea firmei Drumuri și Poduri Maramureș SA, din subordinea administrației locale, pe un apropiat de-al său.

 

Această numire ar fi avut ca scop livrarea de către firma de drumuri a CJ Maramureș a unor contracte de întreținere a drumurilor județene către firma Conrep. Practic, Coman Vărzaru’ viza sugativarea milioanelor de lei virate din bugetul județului către firma pe care o controlează prin interpuși, au susținut pentru 2mnews surse incluse în puciul împotriva președintelui PNL și al CJ Maramureș. Puciul a eșuat, doi din cei cinci primari defectând (adică raportându-i președintelui Bogdan planul lui Vărzaru’).

 

Conform deciziei conducerii PNL Maramureș, la PNL Vișeu de Sus vor fi organizate la începutul anului 2024 alegeri pentru noua conducere a organizației liberale (din care Vărzaru’, evident, nu va mai face parte), de acestea urmând să se ocupe consilierul județean Ioan Radu Coman “Duțu”, care a fost desemnat coordonator al alegerilor și președinte interimar al organizației din orașul maramureșean controlat din toți bojocii de primarul Coman Vărzaru’. Practic, PNL Maramureș l-a înlocuit la conducerea filialei din Vișeu de Sus pe Coman Vărzaru’ cu Radu Coman, scoțându-l pe primar, și oficial, în afara conducerii politice.

 

Ioan Radu Coman “Duțu” este originar din Vișeu de Sus, absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică a Academiei de Studii Economice din București (2007) și al unui master în Bănci și piețe de capital la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (2010). De profesie expert contabil, Coman Duțu deține firma CGE & DAD Group Consulting SRL, specializată în servicii complete de evidență contabilă, consultanță fiscală și de personal.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Si eu cu cine votez?
    Dutu este controlat de Varzaru.
    Varzaru taie si spanzura in MM.
    DNA-ul?Nu se baga.Smecherii actioneaza la limita legii.
    Trebuie sa fii foarte bun si sa vrei.
    Stima

    • DNA-ul n-are ce mare brânză să facă, că doar n-o să plantăm câte un inspector DNA în fiecare instituție publică, să aștepte că doar-doar încalcă ăia legea! Problema e de justiție în ansamblul ei. Judecarea cu celeritate (în maximum 2 ani cu apel cu tot), confiscarea extinsă a averilor și ani grei de temniță ar diminua fenomenul. Așa cum este acuma, te prinde DNA cu un șmen, te judeci până se prescrie, timp în care faci alte nenumărate șmenuri fără să te prindă nimeni. Și dacă nu se ajunge la prescriere, acoperi prejudiciul pt care ești trimis în judecată, te căiești și-ți iei cu suspendare. Între timp, șmenuiești. Și dacă ajungi totuși la condamnare, faci temniță câțiva ani în condiții de lux, dacă ai bani (vezi Borcea și alții) și după ce ieși te așteaptă averea agonisită din celelalte furăciuni nedovedite (cum probabil va fi cazul lui Kake). Ce vreau eu ză zic este că momentan, raportul risc/recompensă favorizează de departe furtul. Și nu doar din bani publici. Vedeți ce haiducie e între firme, în țara în care falimentul în serie este una dintre cele mai profitabile îndeletniciri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here