ANTICIPARE – Maramureșeanul Gheorghe Șimon rămâne ministru al Economiei

0
482
Gheorghe Șimon

PORTOFOLII. Astăzi, la ora 16, conducerea PSD (Comitetul Naţional) se reunește pentru a decide componenţa Guvernului Dăncilă, cel care va fi propus votului Parlamentului șapte zile mai târziu. Surse politice implicate susțin că structura noului Guvern nu va fi modificată și va avea tot 28 de membri (premier, trei vicepremieri – unul fără portofoliu -, şi 26 de miniștri – doi delegați).

 

Dintre cei doi miniștri maramureșeni, Gheorghe Șimon va fi, în continuare, ministru al Economiei, însă Liviu Marian Pop ar putea fi înlocuit cu Ecaterina Andronescu, cea care inițial era în discuții pentru preluarea conducerii noului Guvern.

 

De asemenea, în Guvernul Dăncilă nu se vor mai regăsi susţinătorii fostului premier Mihai Tudose, Marcel Ciolacu (vicepremier fără portofoliu) urrmând să fie înlocuit cu Rovana Plumb, Felix Stroe (Transporturi) cu Răzvan Cuc, Marius Nica (ministru delegat pentru fonduri europene) cu Eugen Teodorovici (dacă acestuia nu i se va propune funcția la Finanțe).

 

Alte schimbări vehiculate în mediul politic se referă la portofoliile de la Sănătate (unde Florian Bodog ar urma să fie înlocuit cu Rodica Nassar), de la Cultură (unde în locul lui  Lucian Romaşcanu se discută despre numirea lui Ionuţ Vulpescu), de la Dialog Social și de la Turism.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here