DECIZIE – Primarul Cătălin Cherecheș obține o nouă amânare în strămutarea procesului în care a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

1
3204
Cătălin Cherecheș

PROCES PRIMAR – LUARE DE MITĂ. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat în primă instanță de Tribunalul Cluj, la 24 februarie 2022, la capătul unui proces care a durat aproape 6 ani (!), la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, a contestat decizia / a făcut apel, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel Cluj în 13 aprilie 2022.

 

Pentru că a considerat că nu poate fi judecat corect de instanța desemnată conform legii, edilul Cherecheș a cerut strămutarea procesului la o altă instanță (Curte de Apel) – implicit, termenul din 13 aprilie s-a amânat, așteptându-se pronunțarea cererii de strămutare. Această solicitare (aprobarea unei alte instanțe sau menținerea celei desemnate) este judecată de instanța supremă, Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Dosarul prin care primarul Cherecheș a cerut strămutarea soluționării apelului a fost depus la 26 aprilie 2022 și a fost repartizat completului de judecată nr. 7 al Secției Penale a ÎCCJ (acesta este format din trei judecători: Lavinia Valeria Lefterache, Lucia Tatiana Rog și Ioana Alina Ilie), primind termen de soluționare în 17 mai 2022. Numai că acest prim termen a fost amânat, noul termen de soluționare fiind 14 iunie 2022.

 

Până la decizia ÎCCJ, care va nominaliza curtea de apel care va judeca apelul, acesta nu va avea programat niciun nou termen (adică nu se judecă).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here